Krokiety z farszem cebulowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krokiety z farszem cebulowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023784.jpeg&w=3840&q=75)
Zaskoczył nas smak, jak najbardziej pozytywny. Kilka składników, a efekt znakomity:) Najlepsze na ciepło, z sosem pomidorowym.
0
0 / 0
Zaskoczył nas smak, jak najbardziej pozytywny. Kilka składników, a efekt znakomity:) Najlepsze na ciepło, z sosem pomidorowym.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. cebula
8 szt. nalesniki
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka masło
4 łyżka ser żółty
Przygotowanie
Farsz: Cebulę kroimy w krążki. Smażymy na maśle do momentu zeszklenia. Dodajemy bułkę tartą, starty żółty ser i smażymy do momentu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy solą i pieprzem.
Naleśniki przygotowujemy w tradycyjny sposób. Gdy są gotowe nakładamy łyżkę farszu i składamy w kwadraty. Gotowy krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor na uprzednio nagrzanej patelni z olejem.