0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
2 Szklanki
Piwo jasne
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
sól
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
przyprawa maggi
350 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
50 Dekagramów
kapusta kiszona
20 Dekagramów
grzyby suszone
20 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw robimy naleśniki.
  2. Jajka , sól , piwko,mąkę miksujemy, smażymy .
  3. Farsz:
  4. Kapustę kroimy w miarę drobno,gotujemy ok 30 min
  5. W tym czasie też moczymy suszone grzybki.Po ok 10 min tą wodę dodaj do gotującej sie kapusty a grzybki drobno posiekaj.
  6. Cebulę poszatkuj , podsmaż na złoty kolor, uwaga żeby nie przypalić.
  7. Gdy kapusta bedzie już prawie miękka dodajemy do niej cebulę i grzybki , dusimy jeszcze ok 10 min. Można tą kapustę przyprawić maggi.
  8. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem
  9. Ostygnięty farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy.
  10. Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor..
  11. Smacznego!

Opis

Przepis z zeszytu teściowej;-) Sprawdzony !

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!