Krokiety piwne z kapustą i grzybami

m7
Krokiety piwne z kapustą i grzybami

0

0 / 0

Przepis z zeszytu teściowej;-) Sprawdzony !

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 szcz. pieprz

2 szkl. piwo jasne

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 łyżka sól

2 łyżka cukier

1 łyżka przyprawa maggi

350 dek. mąka pszenna tortowa

50 dek. kapusta kiszona

20 dek. grzyby suszone

20 dek. bułka tarta

Przygotowanie


1

Najpierw robimy naleśniki.

2

Jajka , sól , piwko,mąkę miksujemy, smażymy .

3

Farsz:

4

Kapustę kroimy w miarę drobno,gotujemy ok 30 min

5

W tym czasie też moczymy suszone grzybki.Po ok 10 min tą wodę dodaj do gotującej sie kapusty a grzybki drobno posiekaj.

6

Cebulę poszatkuj , podsmaż na złoty kolor, uwaga żeby nie przypalić.

7

Gdy kapusta bedzie już prawie miękka dodajemy do niej cebulę i grzybki , dusimy jeszcze ok 10 min. Można tą kapustę przyprawić maggi.

8

Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem

9

Ostygnięty farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy.

10

Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor..

11

Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły