Example thumb
0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
2 Szklanki
Piwo jasne
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
sól
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
przyprawa maggi
350 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
50 Dekagramów
kapusta kiszona
20 Dekagramów
grzyby suszone
20 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Najpierw robimy naleśniki.
  2. Jajka , sól , piwko,mąkę miksujemy, smażymy .
  3. Farsz:
  4. Kapustę kroimy w miarę drobno,gotujemy ok 30 min
  5. W tym czasie też moczymy suszone grzybki.Po ok 10 min tą wodę dodaj do gotującej sie kapusty a grzybki drobno posiekaj.
  6. Cebulę poszatkuj , podsmaż na złoty kolor, uwaga żeby nie przypalić.
  7. Gdy kapusta bedzie już prawie miękka dodajemy do niej cebulę i grzybki , dusimy jeszcze ok 10 min. Można tą kapustę przyprawić maggi.
  8. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem
  9. Ostygnięty farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy.
  10. Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor..
  11. Smacznego!

Opis

Przepis z zeszytu teściowej;-) Sprawdzony !

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!