Krokiety piwne z kapustą i grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krokiety piwne z kapustą i grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976330925.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis z zeszytu teściowej;-) Sprawdzony !
0
0 / 0
Przepis z zeszytu teściowej;-) Sprawdzony !
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz
2 szkl. piwo jasne
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 łyżka sól
2 łyżka cukier
1 łyżka przyprawa maggi
350 dag. mąka pszenna tortowa
50 dag. kapusta kiszona
20 dag. grzyby suszone
20 dag. bułka tarta
Przygotowanie
Najpierw robimy naleśniki.
Jajka , sól , piwko,mąkę miksujemy, smażymy .
Farsz:
Kapustę kroimy w miarę drobno,gotujemy ok 30 min
W tym czasie też moczymy suszone grzybki.Po ok 10 min tą wodę dodaj do gotującej sie kapusty a grzybki drobno posiekaj.
Cebulę poszatkuj , podsmaż na złoty kolor, uwaga żeby nie przypalić.
Gdy kapusta bedzie już prawie miękka dodajemy do niej cebulę i grzybki , dusimy jeszcze ok 10 min. Można tą kapustę przyprawić maggi.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem
Ostygnięty farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy.
Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor..
Smacznego!