Krokiety kasi

m7
Krokiety kasi

0

0 / 0

Potrawę tę można podawać z gorącym barszczykiem na obiad lub kolację. Oraz na urodzinowe przyjęcie.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg kapusta kiszona

0.50 kg pieczarki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 szkl. woda

1 szkl. mleko

2 szkl. mąka pszenna

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Składniki na ciasto dobrze wymieszać razem tak żeby nie było grudek i piec cienkie naleśniki.

2

kapustę kiszoną ugotować odcedzić na sicie.

3

pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i usmazyć na oleju lub maśle.

4

po usmażeniu wymieszać z kapustą dodać przyprawy według uznania.

5

gotowy farsz układać na naleśniku, zwinąć jak roladę i opanierować w jajku i bułce tartej.

6

piec na oleju na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły