Krokiety
eluchap
Krokiety z dodatkiem gorącego czerwonego barszczu,zaspokoją wielki głód
0
0 / 0
Krokiety z dodatkiem gorącego czerwonego barszczu,zaspokoją wielki głód
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1.50 kg kapusta kiszona
1 kg pieczarki
1 szcz. pieprz
4 szt. marchew
2 szt. korzeń pietruszki
2 szt. cebula
1 łyżka sól
50 dek. ser żółty
Przygotowanie
Usmażyć 25 naleśników.
Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce, o dużych oczkach , dodać do kiszonej kapusty(przed gotowaniem kapustę należy wypłukać w zimnej wodzie)i gotować do miękkości.
Na tłuszczu(margarynie) podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy.
Ugotowaną kapustę, pieczarki, cebulę, przepuszczamy przez maszynkę.
Dodajemy starty ser i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na naleśniku położyć farsz, zwinąć.
Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Krokiety podawać ciepłe z barszczem czerwonym.