Krokiety
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krokiety](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977304021.jpeg&w=3840&q=75)
za farsz można dodać fasolkę z przepisu "Fasolka szparagowa w słoiku"
0
0 / 0
za farsz można dodać fasolkę z przepisu "Fasolka szparagowa w słoiku"
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
10 szt. nalesniki
3 szt. kiełbasa śląska
1 szt. jaja kurze całe
10 łyżka fasolka szparagowa konserwowa
5 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Naleśniki smażymy wg przepisu "Ciasto naleśnikowe". Farsz robimy wg przepisu "Fasolka szparagowa w słoiku", kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy fasolkę oraz kiełbasę. Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy w formie kwadratów. Jajko rozbijamy, dolewamy troszkę wody. Uformowane krokiety moczymy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor. Można podawać z polane keczupem pikantnym.