Krokiety

m7
Krokiety

0

0 / 0

za farsz można dodać fasolkę z przepisu "Fasolka szparagowa w słoiku"

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

10 szt. nalesniki

3 szt. kiełbasa śląska

1 szt. jaja kurze całe

10 łyżka fasolka szparagowa konserwowa

5 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Naleśniki smażymy wg przepisu "Ciasto naleśnikowe". Farsz robimy wg przepisu "Fasolka szparagowa w słoiku", kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy fasolkę oraz kiełbasę. Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy w formie kwadratów. Jajko rozbijamy, dolewamy troszkę wody. Uformowane krokiety moczymy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor. Można podawać z polane keczupem pikantnym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły