0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda mineralna gazowana
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
Olej do smażenia
30 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zmiksować przesianą mąkę, mleko z wodą oraz 1 jajko i łyżkę oleju.
  2. Dodać do masy naleśnikowej szczyptę soli, odstawić na pół godziny.
  3. Patelnię natłuścić, usmażyć cienkie naleśniki, przestudzić, ułożyć jeden na drugim.
  4. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, zdjąć z patelni, ostudzić.
  5. Rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, smażyć 5 min, rozdzielając widelcem, ostudzić.
  6. Wymieszać mięso z cebulą, dodać drugie jajko, przyprawić.
  7. Na każdym naleśniku położyć łyżkę nadzienia, zwinąć.
  8. Panierować naleśniki w tartej bułce, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Opis

Doskonały pomysł na krokiety. Do tej pory kupowałam gotowe - od niedawna tylko domowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!