0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda mineralna gazowana
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
Olej do smażenia
30 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zmiksować przesianą mąkę, mleko z wodą oraz 1 jajko i łyżkę oleju.
  2. Dodać do masy naleśnikowej szczyptę soli, odstawić na pół godziny.
  3. Patelnię natłuścić, usmażyć cienkie naleśniki, przestudzić, ułożyć jeden na drugim.
  4. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, zdjąć z patelni, ostudzić.
  5. Rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, smażyć 5 min, rozdzielając widelcem, ostudzić.
  6. Wymieszać mięso z cebulą, dodać drugie jajko, przyprawić.
  7. Na każdym naleśniku położyć łyżkę nadzienia, zwinąć.
  8. Panierować naleśniki w tartej bułce, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Opis

Doskonały pomysł na krokiety. Do tej pory kupowałam gotowe - od niedawna tylko domowe

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!