0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda mineralna gazowana
0.5 Szklanki
bułka tarta
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
Olej do smażenia
30 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zmiksować przesianą mąkę, mleko z wodą oraz 1 jajko i łyżkę oleju.
  2. Dodać do masy naleśnikowej szczyptę soli, odstawić na pół godziny.
  3. Patelnię natłuścić, usmażyć cienkie naleśniki, przestudzić, ułożyć jeden na drugim.
  4. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, zdjąć z patelni, ostudzić.
  5. Rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, smażyć 5 min, rozdzielając widelcem, ostudzić.
  6. Wymieszać mięso z cebulą, dodać drugie jajko, przyprawić.
  7. Na każdym naleśniku położyć łyżkę nadzienia, zwinąć.
  8. Panierować naleśniki w tartej bułce, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Opis

Doskonały pomysł na krokiety. Do tej pory kupowałam gotowe - od niedawna tylko domowe

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!