Krewetkowa fantazja
m7
Nie miałam odwagi, by się skusić na krewetki, ale się udało.
1
0 / 0
Nie miałam odwagi, by się skusić na krewetki, ale się udało.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.25 łyżecz. pieprz kolorowy
0.25 łyżecz. papryka ostra
500 g krewetki
2 szt. makaron lubella jajeczna ryż
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula czerwona
1 szt. cebula biała
3 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka sos ostrygowy
2 łyżka masło
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron przygotować wg przepisu.
Krewetki (ja miałam mrożone) rozmrozić, umyć i osuszyć.
Obie cebule i czosnek obrać i pokroić w piórka.
Paprykę oczyścić i pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać masło i oliwę, wrzucić cebulę białą i czerwoną i chwilę podsmażać.
Dodać paprykę i dalej podsmażać.
Wrzucić czosnek i smażyć dosłownie chwilkę, aby czosnek się leciutko zeszklił.
Wrzucić krewetki, dodać pozostałe przyprawy i co chwilę mieszając smażyć około 6-8 minut.
Na talerz nałożyć makaron, następnie krewetki i danie gotowe.