Krewetkowa fantazja
m7
Nie miałam odwagi, by się skusić na krewetki, ale się udało.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1006
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
164
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Nie miałam odwagi, by się skusić na krewetki, ale się udało.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.25 łyżecz. pieprz kolorowy
0.25 łyżecz. papryka ostra
500 g krewetki
2 szt. makaron lubella jajeczna ryż
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula czerwona
1 szt. cebula biała
3 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka sos ostrygowy
2 łyżka masło
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron przygotować wg przepisu.
Krewetki (ja miałam mrożone) rozmrozić, umyć i osuszyć.
Obie cebule i czosnek obrać i pokroić w piórka.
Paprykę oczyścić i pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać masło i oliwę, wrzucić cebulę białą i czerwoną i chwilę podsmażać.
Dodać paprykę i dalej podsmażać.
Wrzucić czosnek i smażyć dosłownie chwilkę, aby czosnek się leciutko zeszklił.
Wrzucić krewetki, dodać pozostałe przyprawy i co chwilę mieszając smażyć około 6-8 minut.
Na talerz nałożyć makaron, następnie krewetki i danie gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1006
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
164
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.