Krewetkowa fantazja

m7
Krewetkowa fantazja

Średnia 0 / 0

Oceń!

Nie miałam odwagi, by się skusić na krewetki, ale się udało.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.25 łyżecz. pieprz kolorowy

0.25 łyżecz. papryka ostra

500 g krewetki

2 szt. makaron lubella jajeczna ryż

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula czerwona

1 szt. cebula biała

3 szt. czosnek

1 szt. nać pietruszki

1 łyżka sos ostrygowy

2 łyżka masło

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


Makaron przygotować wg przepisu.

Krewetki (ja miałam mrożone) rozmrozić, umyć i osuszyć.

Obie cebule i czosnek obrać i pokroić w piórka.

Paprykę oczyścić i pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać masło i oliwę, wrzucić cebulę białą i czerwoną i chwilę podsmażać.

Dodać paprykę i dalej podsmażać.

Wrzucić czosnek i smażyć dosłownie chwilkę, aby czosnek się leciutko zeszklił.

Wrzucić krewetki, dodać pozostałe przyprawy i co chwilę mieszając smażyć około 6-8 minut.

Na talerz nałożyć makaron, następnie krewetki i danie gotowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1006

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

164

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły