0

Składniki

0.5 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
0.25 Łyżeczki
pieprz kolorowy
0.25 Łyżeczki
papryka ostra
500 Gramów
Krewetki
2 Sztuki
Makaron ryżowy
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
cebula biała
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
Sos ostrygowy
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron przygotować wg przepisu.
  2. Krewetki (ja miałam mrożone) rozmrozić, umyć i osuszyć.
  3. Obie cebule i czosnek obrać i pokroić w piórka.
  4. Paprykę oczyścić i pokroić w piórka.
  5. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, wrzucić cebulę białą i czerwoną i chwilę podsmażać.
  6. Dodać paprykę i dalej podsmażać.
  7. Wrzucić czosnek i smażyć dosłownie chwilkę, aby czosnek się leciutko zeszklił.
  8. Wrzucić krewetki, dodać pozostałe przyprawy i co chwilę mieszając smażyć około 6-8 minut.
  9. Na talerz nałożyć makaron, następnie krewetki i danie gotowe.

Opis

Nie miałam odwagi, by się skusić na krewetki, ale się udało.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!