Krewetkowa fantazja

m7
Krewetkowa fantazja

0

0 / 0

Nie miałam odwagi, by się skusić na krewetki, ale się udało.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 łyżeczka przyprawa typu vegeta

0.25 łyżeczka pieprz kolorowy

0.25 łyżeczka papryka ostra

500 g krewetki

2 szt. makaron lubella jajeczna ryż

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula czerwona

1 szt. cebula biała

3 szt. czosnek

1 szt. nać pietruszki

1 łyżka sos ostrygowy

2 łyżka masło

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Makaron przygotować wg przepisu.

2

Krewetki (ja miałam mrożone) rozmrozić, umyć i osuszyć.

3

Obie cebule i czosnek obrać i pokroić w piórka.

4

Paprykę oczyścić i pokroić w piórka.

5

Na patelni rozgrzać masło i oliwę, wrzucić cebulę białą i czerwoną i chwilę podsmażać.

6

Dodać paprykę i dalej podsmażać.

7

Wrzucić czosnek i smażyć dosłownie chwilkę, aby czosnek się leciutko zeszklił.

8

Wrzucić krewetki, dodać pozostałe przyprawy i co chwilę mieszając smażyć około 6-8 minut.

9

Na talerz nałożyć makaron, następnie krewetki i danie gotowe.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły