Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kocham krewetki! Zawsze smaczne i efektowne. Idealne na każdą okazję - romantyczną kolację, uroczysty obiad, lekki lunch czy małą imprezkę ze znajomymi. Do tego dania można użyć krewetek wedle upodobań, doskonałe będą oczywiście większe - białe lub tygrysie. Ja najbardziej lubię surowe krewetki jeszcze w pancerzykach, aby móc po ich obraniu przygotować sos, który w tym wypadku był mi potrzebny do namoczenia kaszy kuskus. Jako dodatek do dania świetnie sprawdzi się orzeźwiająca sałatka z mango, ananasem i awokado delikatnie skropione oliwą i posypane świeżą miętą. Danie fajnie prezentuje się w całości. Na dużym talerzu można je przystroić kwiatami jadalnymi - na zdjęciu flox (słodko-kwaśne) i listki groszku. Smacznego!
500 | Gramów |
Krewetki
|
|
2 | Szklanki |
Kasza Kuskus
|
|
500 | Mililitrów |
białe wino półwytrawne
|
|
350 | Gramów | ||
![]() |
|||
2 | Pęczki |
pietruszka
|
|
6 | Ząbków |
czosnek
|
|
0.5 | Szklanki |
woda
|
|
1 | Sztuka |
Limonka
|
|
4 | Łyżki |
Śmietanka do sosów
|
|
3 | Szczypty |
sól
|
|
Kalorie dla 1 porcji
powyżej 400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |