Krewetki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową

Łowicz
Krewetki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową

0

0 / 0

Krewetki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową to doskonała propozycja na lekki, a zarazem sycący posiłek, który świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Całość jest nie tylko smaczna, ale również bogata w białko i cenne wartości odżywcze, dzięki czemu stanowi zdrowe i pełnowartościowe danie. Krewetki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową można serwować samodzielnie lub w towarzystwie chrupiących grzanek. Życzymy smacznego!

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g surowe krewetki

200 g fasolka szparagowa

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka masło

2 szt. ząbki czosnku

1 szt. cebula czerwona

1 pęcz. natka pietruszki

400 g przecier pomidorowy łowicz

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Fasolkę umyj, odetnij końcówki, przetnij na pół i ugotuj w osolonej wodzie.

2

Krewetki umyj, usuń pancerze i oczyść.

3

Na patelni rozgrzej oliwę oraz masło. Zeszklij posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek.

4

Wrzuć na patelnię krewetki. Kiedy zmienią kolor na pomarańczowy, dodaj ugotowaną fasolkę i wlej przecier pomidorowy. Dopraw pieprzem oraz solą i gotuj chwilę.

5

Gotowe krewetki z fasolką posyp posiekaną natką pietruszki.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły