Krewetki w sosie mango
EkspertOdKuchni
Krewetki w sosie mango to pyszne danie, które łączy w sobie klasyczną nutę morskich smaków z tropikalnymi owocowymi aromatami. To idealny wybór dla osób, które szukają nowych smaków i odważnych połączeń. Krewetki w sosie mango świetnie sprawdzą się w ciepłe letnie wieczory, kiedy chcemy poczuć się niczym na egzotycznych wakacjach. To również doskonała propozycja dla tych, którzy szukają sposobu na przekąskę lub lekkie danie obiadowe.
0
0 / 0
Krewetki w sosie mango to pyszne danie, które łączy w sobie klasyczną nutę morskich smaków z tropikalnymi owocowymi aromatami. To idealny wybór dla osób, które szukają nowych smaków i odważnych połączeń. Krewetki w sosie mango świetnie sprawdzą się w ciepłe letnie wieczory, kiedy chcemy poczuć się niczym na egzotycznych wakacjach. To również doskonała propozycja dla tych, którzy szukają sposobu na przekąskę lub lekkie danie obiadowe.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g krewetki
1 szt. mango
1 szt. papryka peperoni
50 g natka pietruszki
100 białe wino
50 sok z limonki
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
1 szt. oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krewetki oczyszczamy ze skorupki i jelit. Mango kroimy w kostkę, czosnek, paprykę pepperoni i natkę pietruszki drobno siekamy.
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Dodajemy posiekany czosnek, paprykę pepperoni i smażymy przez minutę.
Dodajemy mango i krewetki i smażymy 2 minuty. Zalewamy białym winem i sokiem z limonki i smażymy jeszcze przez 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec smażenia posypujemy natką pietruszki.
Krewetki w sosie mango podajemy z ulubionym pieczywem, bądź z ryżem.