Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i ketchupem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i ketchupem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4810-1702057782719.jpeg&w=3840&q=75)
Krewetki - pyszne w każdej postaci. Proste i smaczne danie, idealne o każdej porze dnia.
1
0 / 0
Krewetki - pyszne w każdej postaci. Proste i smaczne danie, idealne o każdej porze dnia.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g krewetki
4 szt. ząbek czosnku
50 g masło
50 wino białe wytrawne
3 łyżka posiekana natka pietruszki
2 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 szczyp. sól
1 łyżka sok z limonki
1 szt. bagietka
Przygotowanie
Na patelni podgrzać połowę masła, dodać sprasowany czosnek i chwilę podsmażyć. Włożyć oczyszczone i osuszone krewetki i dusić przez około 2 minuty.
Wlać wino, zwiększyć ogień i odparować. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, ketchup i resztę masła, wymieszać, aż masło się rozpuści.
Doprawić limonką oraz solą. Podawać z bagietką.