Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i ketchupem

kontakt_2
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i ketchupem

1

0 / 0

Krewetki - pyszne w każdej postaci. Proste i smaczne danie, idealne o każdej porze dnia.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g krewetki

4 szt. ząbek czosnku

50 g masło

50 wino białe wytrawne

3 łyżka posiekana natka pietruszki

2 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 szcz. sól

1 łyżka sok z limonki

1 szt. bagietka

Przygotowanie


1

Na patelni podgrzać połowę masła, dodać sprasowany czosnek i chwilę podsmażyć. Włożyć oczyszczone i osuszone krewetki i dusić przez około 2 minuty.

2

Wlać wino, zwiększyć ogień i odparować. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, ketchup i resztę masła, wymieszać, aż masło się rozpuści.

3

Doprawić limonką oraz solą. Podawać z bagietką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły