0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
500 Gramów
krewetki mrożone
1 Sztuka
Papryczka chili
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Sztuka
Oliwa do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki papryczkę chilli.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę.
  3. Dodaj rozmrożone krewetki. Smaż 5 minut.
  4. Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz.
  5. Duś kolejne 4 minuty do podgrzania sosu.
  6. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. Najlepiej podawaj ze świeżym pieczywem typu ciabatta.

Podobne przepisy

Rozgrzewające curry indyjskie

Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Spaghetti z owocami morza

Średni Do 1 godz
Spaghetti z owocami morza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!