Krewetki na ostro
maspexdigital
Wielbicieli owoców morza zachęcamy do przetestowania naszej wersji krewetek na ostro. Podane z czosnkiem i papryczką chilli. Skąpane w jasnym sosie uniwersalnym Łowicz. W zaledwie kilka minut stworzysz prawdziwy przysmak, który zaskoczy Twoje kubki smakowe. Krewetki na ostro najlepiej smakują ze świeżą ciabattą, posypane natką pietruszki.
1
0 / 0
Wielbicieli owoców morza zachęcamy do przetestowania naszej wersji krewetek na ostro. Podane z czosnkiem i papryczką chilli. Skąpane w jasnym sosie uniwersalnym Łowicz. W zaledwie kilka minut stworzysz prawdziwy przysmak, który zaskoczy Twoje kubki smakowe. Krewetki na ostro najlepiej smakują ze świeżą ciabattą, posypane natką pietruszki.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz
500 g krewetki mrożone
1 szt. papryczka chili
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. natka pietruszki
1 szt. oliwa do smażenia
Przygotowanie
Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki papryczkę chilli.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę.
Dodaj rozmrożone krewetki. Smaż 5 minut.
Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz.
Duś kolejne 4 minuty do podgrzania sosu.
Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. Najlepiej podawaj ze świeżym pieczywem typu ciabatta.