0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
500 Gramów
krewetki mrożone
1 Sztuka
Papryczka chili
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Sztuka
Oliwa do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki papryczkę chilli.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę.
  3. Dodaj rozmrożone krewetki. Smaż 5 minut.
  4. Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz.
  5. Duś kolejne 4 minuty do podgrzania sosu.
  6. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. Najlepiej podawaj ze świeżym pieczywem typu ciabatta.

Podobne przepisy

Rozgrzewające curry indyjskie

Łatwy Do 40 min

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Łatwy Do 1 godz

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min

Spaghetti z owocami morza

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!