0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
500 Gramów
Krewetki mrożone
1 Sztuka
Papryczka chili
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Sztuka
Oliwa do smażenia
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki papryczkę chilli.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę.
  3. Dodaj rozmrożone krewetki. Smaż 5 minut.
  4. Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz.
  5. Duś kolejne 4 minuty do podgrzania sosu.
  6. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. Najlepiej podawaj ze świeżym pieczywem typu ciabatta.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!