Krewetki na ostro

maspexdigital
Krewetki na ostro

1

0 / 0

Wielbicieli owoców morza zachęcamy do przetestowania naszej wersji krewetek na ostro. Podane z czosnkiem i papryczką chilli. Skąpane w jasnym sosie uniwersalnym Łowicz. W zaledwie kilka minut stworzysz prawdziwy przysmak, który zaskoczy Twoje kubki smakowe. Krewetki na ostro najlepiej smakują ze świeżą ciabattą, posypane natką pietruszki.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz

500 g krewetki mrożone

1 szt. papryczka chili

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. natka pietruszki

1 szt. oliwa do smażenia

Przygotowanie


1

Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki papryczkę chilli.

2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę.

3

Dodaj rozmrożone krewetki. Smaż 5 minut.

4

Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz.

5

Duś kolejne 4 minuty do podgrzania sosu.

6

Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. Najlepiej podawaj ze świeżym pieczywem typu ciabatta.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły