1

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
500 Gramów
krewetki mrożone
1 Sztuka
Papryczka chili
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Sztuka
Oliwa do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki papryczkę chilli.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę.
  3. Dodaj rozmrożone krewetki. Smaż 5 minut.
  4. Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz.
  5. Duś kolejne 4 minuty do podgrzania sosu.
  6. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. Najlepiej podawaj ze świeżym pieczywem typu ciabatta.

Podobne przepisy

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Penne z gulaszem z indyka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!