Krewetki na ostro

maspexdigital
Krewetki na ostro

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wielbicieli owoców morza zachęcamy do przetestowania naszej wersji krewetek na ostro. Podane z czosnkiem i papryczką chilli. Skąpane w jasnym sosie uniwersalnym Łowicz. W zaledwie kilka minut stworzysz prawdziwy przysmak, który zaskoczy Twoje kubki smakowe. Krewetki na ostro najlepiej smakują ze świeżą ciabattą, posypane natką pietruszki.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz

500 g krewetki mrożone

1 szt. papryczka chili

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. natka pietruszki

1 szt. oliwa do smażenia

Przygotowanie


Posiekaj czosnek i pokrój w plasterki papryczkę chilli.

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i papryczkę.

Krok 2

Dodaj rozmrożone krewetki. Smaż 5 minut.

Krok 3

Zalej sosem jasnym uniwersalnym Łowicz.

Krok 4

Duś kolejne 4 minuty do podgrzania sosu.

Krok 5

Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki. Najlepiej podawaj ze świeżym pieczywem typu ciabatta.

Krok 6

Wartości odżywcze na porcję


Energia

169

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły