Krewetki czosnkowe podane z sosem i makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Krewetki czosnkowe podane z sosem i makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977304400.jpeg&w=3840&q=75)
Mocno czosnkowe krewetki podane z aromatycznym sosem warzywnym z ziołami prowansalskimi i makaronem to pyszne i efektowne połączenie. Przepis sprawdzi się na uroczysty obiad lub kolację.
0
2.5 / 6
Mocno czosnkowe krewetki podane z aromatycznym sosem warzywnym z ziołami prowansalskimi i makaronem to pyszne i efektowne połączenie. Przepis sprawdzi się na uroczysty obiad lub kolację.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
110 g krewetki
4 szt. ząbek czosnku
2 łyżka olej
2 łyżka masło
1 łyżka natka pietruszki
1 szczyp. sól
100 g makaron świderki lubella
Przygotowanie
Krewetki oczyścić, zamarynować w oleju z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku przez 30 minut.
Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki (razem z marynatą), doprawić szczyptą soli i smażyć przez około 2 minuty z każdej strony.
Na koniec dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
Podawać na ciepło z sosem i makaronem.