Krewetki czosnkowe podane z sosem i makaronem
maspexdigital
Mocno czosnkowe krewetki podane z aromatycznym sosem warzywnym z ziołami prowansalskimi i makaronem to pyszne i efektowne połączenie. Przepis sprawdzi się na uroczysty obiad lub kolację.
0
2.5 / 6
Mocno czosnkowe krewetki podane z aromatycznym sosem warzywnym z ziołami prowansalskimi i makaronem to pyszne i efektowne połączenie. Przepis sprawdzi się na uroczysty obiad lub kolację.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
110 g krewetki
4 szt. ząbek czosnku
2 łyżka olej
2 łyżka masło
1 łyżka natka pietruszki
1 szcz. sól
100 g makaron świderki lubella
Przygotowanie
Krewetki oczyścić, zamarynować w oleju z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku przez 30 minut.
Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki (razem z marynatą), doprawić szczyptą soli i smażyć przez około 2 minuty z każdej strony.
Na koniec dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
Podawać na ciepło z sosem i makaronem.