Krewetki czosnkowe podane z sosem i makaronem

maspexdigital
Krewetki czosnkowe podane z sosem i makaronem

0

2.5 / 6

Mocno czosnkowe krewetki podane z aromatycznym sosem warzywnym z ziołami prowansalskimi i makaronem to pyszne i efektowne połączenie. Przepis sprawdzi się na uroczysty obiad lub kolację.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

110 g krewetki

4 szt. ząbek czosnku

2 łyżka olej

2 łyżka masło

1 łyżka natka pietruszki

1 szczyp. sól

100 g makaron świderki lubella

Przygotowanie


1

Krewetki oczyścić, zamarynować w oleju z dodatkiem sprasowanych ząbków czosnku przez 30 minut.

2

Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki (razem z marynatą), doprawić szczyptą soli i smażyć przez około 2 minuty z każdej strony.

3

Na koniec dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.

4

Podawać na ciepło z sosem i makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

484

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły