Kremówka kokosowa

m7
Kremówka kokosowa

0

0 / 0

Delikatne, puszyste ciasto, rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe do wykonania nawet dla początkujących. Polecamy szczególnie fanom klasycznych kremówek.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 kost. margaryny mlecznej

1 kost. margaryna mleczna

1 l mleko

2 szkl. mąki pszennej tortowej

1 szkl. cukru

1 szkl. cukru

3 szt. budynie kokosowe lub śmietankowe

1 szt. masa budyniowa:

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. ciasto

1 szt. masa kokosowa:

2 szt. jaja kurze całe

20 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia, cukier, jajka, margarynę.

2

Posiekać nożem i wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Na ciasto wylać jeszcze ciepły budyń.

3

Przygotować masę kokosową: rozpuścić margarynę, białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać połowę cukru, z drugą połową cukru ubić żółtka, dodać wiórki kokosowe i rozpuszczoną margarynę. Do powstałej masy dodać białka. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na budyń. Piec ok. 45 min w temp. 180 st.C

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły