Kremówka kokosowa
m7
Delikatne, puszyste ciasto, rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe do wykonania nawet dla początkujących. Polecamy szczególnie fanom klasycznych kremówek.
0
0 / 0
Delikatne, puszyste ciasto, rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe do wykonania nawet dla początkujących. Polecamy szczególnie fanom klasycznych kremówek.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszku do pieczenia
1 kostka margaryny mlecznej
1 kostka margaryna mleczna
1 l mleko
2 szkl. mąki pszennej tortowej
1 szkl. cukru
1 szkl. cukru
3 szt. budynie kokosowe lub śmietankowe
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. ciasto
2 szt. jaja kurze całe
20 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia, cukier, jajka, margarynę.
Posiekać nożem i wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Na ciasto wylać jeszcze ciepły budyń.
Przygotować masę kokosową: rozpuścić margarynę, białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać połowę cukru, z drugą połową cukru ubić żółtka, dodać wiórki kokosowe i rozpuszczoną margarynę. Do powstałej masy dodać białka. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na budyń. Piec ok. 45 min w temp. 180 st.C