0

Składniki

4 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
seler
4 Sztuki
ziemniaki
2 Łyżki
masło
5 Łyżek
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i selera obrać, następnie ugotować.
  2. Ugotowane odcedzić i gorące przełożyć do miski, dodać sól i pieprz do smaku, następnie masło i śmietanę i ugnieść tłuczkiem kuchennym na jednolitą masę- pure.

Opis

Pure przygotowane z selera i ziemniaków to świetny dodatek do obiadu.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!