0

Składniki

4 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
seler
4 Sztuki
ziemniaki
2 Łyżki
masło
5 Łyżek
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i selera obrać, następnie ugotować.
  2. Ugotowane odcedzić i gorące przełożyć do miski, dodać sól i pieprz do smaku, następnie masło i śmietanę i ugnieść tłuczkiem kuchennym na jednolitą masę- pure.

Opis

Pure przygotowane z selera i ziemniaków to świetny dodatek do obiadu.

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!