KREMOWE PIANKI NA PATYKU

maspexdigital
KREMOWE PIANKI NA PATYKU

0

4 / 1

Miękkie pianki oblane czekoladą to doskonałe smakołyki, których przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. W tym przepisie nie liczy się tylko smak, ale również kreatywność. Masz już pomysł, jak je udekorujesz?

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. pianki marshmallows

10 szt. patyczki do szaszłyków

1 opak. czerwony barwnik spożywczy

0.50 szt. sok z cytryny

2 szt. gruszka

1 szt. tabliczka białej czekolady

1 szt. tabliczka mlecznej czekolady

1 opak. kolorowe posypki

Przygotowanie


1

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Ostudź, tak żeby czekolada była płynna, ale nie gorąca.

2

Pianki nabij na patyczki i po kolei zanurzaj w czekoladzie. Gotowe pianki wbij w połówki jabłek.

3

Następnie przetrzyj dżem przez gęste sitko lub zblenduj. Przełóż do rondelka, dodaj sok z cytryny i czerwony barwnik, zagotuj. Zastygnięte pianki polej odrobiną powstałego, ostygniętego sosu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

301

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły