KREMOWE PIANKI NA PATYKU
maspexdigital
0
4 / 1
0
Miękkie pianki oblane czekoladą to doskonałe smakołyki, których przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. W tym przepisie nie liczy się tylko smak, ale również kreatywność. Masz już pomysł, jak je udekorujesz?
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. pianki marshmallows
10 szt patyczki do szaszłyków
1 opak. czerwony barwnik spożywczy
0.50 szt sok z cytryny
2 szt gruszka
1 szt tabliczka białej czekolady
1 szt tabliczka mlecznej czekolady
1 opak. kolorowe posypki
Przygotowanie
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Ostudź, tak żeby czekolada była płynna, ale nie gorąca.
Pianki nabij na patyczki i po kolei zanurzaj w czekoladzie. Gotowe pianki wbij w połówki jabłek.
Następnie przetrzyj dżem przez gęste sitko lub zblenduj. Przełóż do rondelka, dodaj sok z cytryny i czerwony barwnik, zagotuj. Zastygnięte pianki polej odrobiną powstałego, ostygniętego sosu.