KREMOWE PIANKI NA PATYKU
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![KREMOWE PIANKI NA PATYKU](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973161325.jpeg&w=3840&q=75)
Miękkie pianki oblane czekoladą to doskonałe smakołyki, których przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. W tym przepisie nie liczy się tylko smak, ale również kreatywność. Masz już pomysł, jak je udekorujesz?
0
4 / 1
Miękkie pianki oblane czekoladą to doskonałe smakołyki, których przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. W tym przepisie nie liczy się tylko smak, ale również kreatywność. Masz już pomysł, jak je udekorujesz?
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. pianki marshmallows
10 szt. patyczki do szaszłyków
1 opak. czerwony barwnik spożywczy
0.50 szt. sok z cytryny
2 szt. gruszka
1 szt. tabliczka białej czekolady
1 szt. tabliczka mlecznej czekolady
1 opak. kolorowe posypki
Przygotowanie
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Ostudź, tak żeby czekolada była płynna, ale nie gorąca.
Pianki nabij na patyczki i po kolei zanurzaj w czekoladzie. Gotowe pianki wbij w połówki jabłek.
Następnie przetrzyj dżem przez gęste sitko lub zblenduj. Przełóż do rondelka, dodaj sok z cytryny i czerwony barwnik, zagotuj. Zastygnięte pianki polej odrobiną powstałego, ostygniętego sosu.