1

Składniki

0.5 Sztuki
brokuły
12.5 Grama
szpinak
25 Gramów
masło
0.12 Litra
mleko
0.12 Litra
woda
12.5 Grama
płatki migdałowe
0.25 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Sztuki
Gałązka Tymianku
0.25 Sztuki
Pieprz, sól do smaku
100 Gramów
ingridient
Makaron lubella gniazda wstążki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.
  3. Dodajemy czosnek, tymianek, szpinak i masło. Gotujemy kolejne 5 minut.
  4. Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Na rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów.
  6. Krem łączymy z makaronem i dekorujemy prażonymi płatkami migdałów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!