1

Składniki

2 Sztuki
brokuły
50 Gramów
szpinak
100 Gramów
masło
0.5 Litra
mleko
0.5 Litra
woda
50 Gramów
płatki migdałowe
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
Gałązka Tymianku
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
400 Gramów
ingridient
Makaron lubella gniazda wstążki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.
  3. Dodajemy czosnek, tymianek, szpinak i masło. Gotujemy kolejne 5 minut.
  4. Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Na rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów.
  6. Krem łączymy z makaronem i dekorujemy prażonymi płatkami migdałów.

Podobne przepisy

Spaghetti z grilla

Łatwy Do 15 min
Spaghetti z grilla

Zapiekanka makaronowa

Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!