Example thumb
1

Składniki

2 Sztuki
brokuły
50 Gramów
szpinak
100 Gramów
masło
0.5 Litra
mleko
0.5 Litra
woda
50 Gramów
płatki migdałowe
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
Gałązka Tymianku
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
400 Gramów
ingridient
Makaron lubella gniazda wstążki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy przez 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.
  3. Dodajemy czosnek, tymianek, szpinak i masło. Gotujemy kolejne 5 minut.
  4. Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Na rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów.
  6. Krem łączymy z makaronem i dekorujemy prażonymi płatkami migdałów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!