Kremowa zupa chrzanowa

kontakt_1
Kremowa zupa chrzanowa

1

0 / 0

Chrzan to naturalny środek na różne dolegliwości - m.in. katar, ból głowy, chore zatoki. Ponadto jest to smaczny składnik wielu potraw. Nasza propozycja to kremowa zupa chrzanowa z boczkiem. Sprawdź koniecznie!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. cebula

4 szt. ziemniaki

5 łyżka chrzan krakus

500 koncentrat bulionu warzywnego krakus

6 plaster boczek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa dokładnie umyj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

2

Plastry boczku usmażna patelni. Na wytopionym tłuszczu podsmaż cebulę.

3

Następnie dodaj ziemniaki i smaż 5 minut. Dodaj chrzan i wszystko wymieszaj.

4

Do garnka przełóż uprzednio podsmażoną cebule i ziemniaki. Zalej bulionem. Gotuj, bez przykrywki, aż ziemniaki zmiękną.

5

Całość zblenduj na gładką masę, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.

6

Zupę krem przelej do naczynia, dodaj plastry usmażonego boczku i posyp pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

355

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły