Krem ziemniaczany

m7
Krem ziemniaczany

0

0 / 0

Szybka bardzo pożywna zupa-krem, która rozgrzeje nas w zimowe dni. Gęsty krem ziemniaczany przyprawiony gałką muszkatołową z dodatkiem pieczonego boczku to znakomite połączenie.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. cukier

1 łyżeczka sól

1 szkl. sok jabłkowy

2 szt. por

1 szt. marchew

3 szt. ziemniaki

2 szt. jabłka

8 szt. boczek pieczony

1 łyżka masło

0.50 pęcz. szczypiorek

0.50 łyżeczka pieprz

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

W dużym garnku rozgrzać masło.

2

Wrzucić pokrojone w kostkę jabłka i warzywa.

3

Wlać wodę i zagotować.

4

Całość zmiksować na gładki krem.

5

Dodać sok i gotować przez 30 minut.

6

Dodać śmietanę i przyprawy.

7

Podawać z plastrami bekonu i posypać szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły