Krem ziemniaczany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krem ziemniaczany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2258-1702057619267.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka bardzo pożywna zupa-krem, która rozgrzeje nas w zimowe dni. Gęsty krem ziemniaczany przyprawiony gałką muszkatołową z dodatkiem pieczonego boczku to znakomite połączenie.
0
0 / 0
Szybka bardzo pożywna zupa-krem, która rozgrzeje nas w zimowe dni. Gęsty krem ziemniaczany przyprawiony gałką muszkatołową z dodatkiem pieczonego boczku to znakomite połączenie.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. sól
1 szkl. sok jabłkowy
2 szt. por
1 szt. marchew
3 szt. ziemniaki
2 szt. jabłka
8 szt. boczek pieczony
1 łyżka masło
0.50 pęcz. szczypiorek
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
W dużym garnku rozgrzać masło.
Wrzucić pokrojone w kostkę jabłka i warzywa.
Wlać wodę i zagotować.
Całość zmiksować na gładki krem.
Dodać sok i gotować przez 30 minut.
Dodać śmietanę i przyprawy.
Podawać z plastrami bekonu i posypać szczypiorkiem.