Krem ze szparagów
EkspertOdKuchni

Szukasz pomysłu na elegancką, a jednocześnie prostą zupę? Krem ze szparagów to prawdziwy klasyk wśród wiosennych dań, który z pewnością przypadnie do gustu fanom sezonowych warzyw. Delikatny smak świeżych, zielonych szparagów, połączony z nutą czosnku i śmietanki, daje idealnie gładką, kremową konsystencję. To lekka, zdrowa i pożywna zupa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i przystawkę. Możesz ją serwować samodzielnie lub w towarzystwie grzanek, chrupiących migdałów czy startego parmezanu. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1079
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Szukasz pomysłu na elegancką, a jednocześnie prostą zupę? Krem ze szparagów to prawdziwy klasyk wśród wiosennych dań, który z pewnością przypadnie do gustu fanom sezonowych warzyw. Delikatny smak świeżych, zielonych szparagów, połączony z nutą czosnku i śmietanki, daje idealnie gładką, kremową konsystencję. To lekka, zdrowa i pożywna zupa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i przystawkę. Możesz ją serwować samodzielnie lub w towarzystwie grzanek, chrupiących migdałów czy startego parmezanu. Życzymy smacznego!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
500 g szparagi zielone
500 bulion warzywny lub drobiowy
0.50 szt. cebula biała
200 śmietanka 30%
20 g oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1079
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.