Krem ze szparagów

EkspertOdKuchni
Krem ze szparagów

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szukasz pomysłu na elegancką, a jednocześnie prostą zupę? Krem ze szparagów to prawdziwy klasyk wśród wiosennych dań, który z pewnością przypadnie do gustu fanom sezonowych warzyw. Delikatny smak świeżych, zielonych szparagów, połączony z nutą czosnku i śmietanki, daje idealnie gładką, kremową konsystencję. To lekka, zdrowa i pożywna zupa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i przystawkę. Możesz ją serwować samodzielnie lub w towarzystwie grzanek, chrupiących migdałów czy startego parmezanu. Życzymy smacznego!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

500 g szparagi zielone

500 bulion warzywny lub drobiowy

0.50 szt. cebula biała

200 śmietanka 30%

20 g oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1079

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

85

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły