Krem z marchwi z grzankami

malg
Krem z marchwi z grzankami

1

0 / 0

Zupa krem z marchwi z groszkiem ptysiowym - idealna propozycja na rozgrzewającą kolację.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 jogurt naturalny

1 szczyp. chili

1 szczyp. sól, pieprz

3 łyżecz. imbir

1 łyżecz. curry

0.50 szkl. kiełki

0.50 szkl. grzanki

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

1 łyżka oliwa z oliwek

8 szt. marchew

Przygotowanie


1

Marchew obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Kawałek imbiru obrać. Wrzucić do garnka razem z marchewką, zalać wodą i gotować na średnim ogniu do miękkości.

2

Na łyżce oliwy poddusić posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodać do marchewki i dalej gotować. Dodać przyprawy, chwilę jeszcze pogotować, a następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Jeżeli krem będzie zbyt gęsty, dolać gorącej wody i jeszcze raz zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.

3

Podawać na gorąco z jogurtem naturalnym, kiełkami i grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

254

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły