Krem z marchwi z grzankami
malg
1
0 / 0
Zupa krem z marchwi z groszkiem ptysiowym - idealna propozycja na rozgrzewającą kolację.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 jogurt naturalny
1 szcz. chili
1 szcz. sól, pieprz
3 łyżeczka imbir
1 łyżeczka curry
0.50 szkl. kiełki
0.50 szkl. grzanki
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżka oliwa z oliwek
8 szt. marchew
Przygotowanie
Marchew obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Kawałek imbiru obrać. Wrzucić do garnka razem z marchewką, zalać wodą i gotować na średnim ogniu do miękkości.
Na łyżce oliwy poddusić posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodać do marchewki i dalej gotować. Dodać przyprawy, chwilę jeszcze pogotować, a następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Jeżeli krem będzie zbyt gęsty, dolać gorącej wody i jeszcze raz zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco z jogurtem naturalnym, kiełkami i grzankami.