Krem z marchewki z imbirem

korniszon5
Krem z marchewki z imbirem

0

0 / 0

Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

6 szt. marchew

1 szt. cebula

1 szt. czubata łyżeczka imbiru

1 l bulionu warzywnego

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżka śmietana 18%

0.50 łyżecz. curry

Przygotowanie


1

Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w plasterki lub niewielką kostkę, wrzucić do garnka.

2

Zalać bulionem i gotować ok. 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.

3

Dodać curry i imbir, doprawić solą i pieprzem.

4

Zmiksować. Dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Podawać na gorąco, można udekorować kleksem jogurtu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

172

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły