Krem z marchewki z imbirem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
korniszon5
![Krem z marchewki z imbirem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1801-1702057594244.jpeg&w=3840&q=75)
Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.
0
0 / 0
Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
6 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. czubata łyżeczka imbiru
1 l bulionu warzywnego
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżecz. curry
Przygotowanie
1
Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w plasterki lub niewielką kostkę, wrzucić do garnka.
2
Zalać bulionem i gotować ok. 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.
3
Dodać curry i imbir, doprawić solą i pieprzem.
4
Zmiksować. Dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Podawać na gorąco, można udekorować kleksem jogurtu.