Krem z marchewki z imbirem
korniszon5
Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.
0
0 / 0
Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
6 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. czubata łyżeczka imbiru
1 l bulionu warzywnego
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżeczka curry
Przygotowanie
1
Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w plasterki lub niewielką kostkę, wrzucić do garnka.
2
Zalać bulionem i gotować ok. 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.
3
Dodać curry i imbir, doprawić solą i pieprzem.
4
Zmiksować. Dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Podawać na gorąco, można udekorować kleksem jogurtu.