Krem z marchewki z imbirem
korniszon5
Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
172
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
6 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. czubata łyżeczka imbiru
1 l bulionu warzywnego
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżecz. curry
Przygotowanie
Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w plasterki lub niewielką kostkę, wrzucić do garnka.
Zalać bulionem i gotować ok. 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.
Dodać curry i imbir, doprawić solą i pieprzem.
Zmiksować. Dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Podawać na gorąco, można udekorować kleksem jogurtu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
172
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.