Krem z marchewki z imbirem

korniszon5
Krem z marchewki z imbirem

0

0 / 0

Rozgrzewający i aromatyczny krem na jesienne dni.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

6 szt. marchew

1 szt. cebula

1 szt. czubata łyżeczka imbiru

1 l bulionu warzywnego

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżka śmietana 18%

0.50 łyżeczka curry

Przygotowanie


1

Marchewkę i cebulę obrać, pokroić w plasterki lub niewielką kostkę, wrzucić do garnka.

2

Zalać bulionem i gotować ok. 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.

3

Dodać curry i imbir, doprawić solą i pieprzem.

4

Zmiksować. Dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Podawać na gorąco, można udekorować kleksem jogurtu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły