0

Składniki

4 Szklanki
Wywar warzywny
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Dekagram
mąka pszenna tortowa
1 Dekagram
masło
12 Dekagramów
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyte kalafiory podzielić na różyczki.
  2. Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować.
  3. z masła i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. ugotowane kalafiory zmiksować, dodać śmietankę i żółtko.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Opis

zupkę można podawać też maluszkowi

Podobne przepisy

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min

Kremowe brokuLOVE

Łatwy Do 40 min

Pomidorowa z twistem pomarańczowym

Łatwy Do 40 min

Rosół

Średni Do 1 godz

Wigilijna zupa grzybowa z topinamburem

Średni Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!