0

Składniki

4 Szklanki
Wywar warzywny
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Dekagram
mąka pszenna tortowa
1 Dekagram
masło
12 Dekagramów
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Umyte kalafiory podzielić na różyczki.
  2. Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować.
  3. z masła i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. ugotowane kalafiory zmiksować, dodać śmietankę i żółtko.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Opis

zupkę można podawać też maluszkowi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!