Krem z kalafiorów
m7
Zupa krem z kalafiora z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek to smaczna propozycja na kolację.
0
0 / 0
Zupa krem z kalafiora z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek to smaczna propozycja na kolację.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szkl. wywar warzywny
1 szt. kalafior
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 dek. mąka pszenna tortowa
1 dek. masło
12 dek. śmietana 18%
Przygotowanie
1
Umyte kalafiory podzielić na różyczki.
2
Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować.
3
Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. Ugotowane kalafiory zmiksować, dodać śmietankę i żółtko.
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
5
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.