Krem z kalafiorów
m7
Zupa krem z kalafiora z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek to smaczna propozycja na kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
218
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa krem z kalafiora z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek to smaczna propozycja na kolację.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szkl. wywar warzywny
1 szt. kalafior
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 dag. mąka pszenna tortowa
1 dag. masło
12 dag. śmietana 18%
Przygotowanie
Umyte kalafiory podzielić na różyczki.
Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. Ugotowane kalafiory zmiksować, dodać śmietankę i żółtko.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.