Krem z kalafiora z wędzonym twarogiem

EkspertOdKuchni
Krem z kalafiora z wędzonym twarogiem

1

0 / 0

Krem z kalafiora z wędzonym twarogiem to prosty i smaczny sposób na rozgrzewający posiłek. Jest aromatyczny, sycący i wyjątkowo smaczny. Połączenie aksamitnej zupy z wyrazistym serem, imbirem i chili sprawdzi się zarówno na obiad, jak i elegancką przystawkę. Życzymy smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kalafior

2 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

1 szt. ząbki czosnku

1 l bulion drobiowy

0.50 łyżecz. mielony imbir

200 ml mleczko kokosowe

0.50 łyżecz. płatki chili

1 szczyp. sól do smaku

200 g twaróg wędzony

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Podziel kalafior na różyczki, opłucz, a następnie podsmaż na patelni z odrobiną oliwy, aż zrobi się złocisty.

2

Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę.

3

Dopraw mielonym imbirem, płatkami chilli oraz solą. Zalej bulionem oraz mleczkiem kokosowym.

4

Całość gotuj, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj blenderem zupę na gładki krem.

5

Podawaj z pokruszonym wędzonym twarogiem oraz kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły