Krem z kalafiora z wędzonym twarogiem

EkspertOdKuchni
Krem z kalafiora z wędzonym twarogiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Krem z kalafiora z wędzonym twarogiem to prosty i smaczny sposób na rozgrzewający posiłek. Jest aromatyczny, sycący i wyjątkowo smaczny. Połączenie aksamitnej zupy z wyrazistym serem, imbirem i chili sprawdzi się zarówno na obiad, jak i elegancką przystawkę. Życzymy smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kalafior

2 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

1 szt. ząbki czosnku

1 l bulion drobiowy

0.50 łyżecz. mielony imbir

200 ml mleczko kokosowe

0.50 łyżecz. płatki chili

1 szczyp. sól do smaku

200 g twaróg wędzony

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


Podziel kalafior na różyczki, opłucz, a następnie podsmaż na patelni z odrobiną oliwy, aż zrobi się złocisty.

Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Smaż jeszcze przez chwilę.

Dopraw mielonym imbirem, płatkami chilli oraz solą. Zalej bulionem oraz mleczkiem kokosowym.

Całość gotuj, aż warzywa będą miękkie. Zmiksuj blenderem zupę na gładki krem.

Podawaj z pokruszonym wędzonym twarogiem oraz kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły