0

Składniki

1 Sztuka
kalafior
4 Sztuki
ziemniaki
0.5 Litra
mleko UHT 3,2%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafiora podzielić na różyczki i gotować go do miękkości razem z ziemniakami. Posolić.
  2. Kiedy warzywa będą miękkie odlać prawie całą wodę pozostawiając jedynie na dnie niewielką ilość.
  3. Następnie zmiksować kalafior i ziemniaki.
  4. Dodać gorące przegotowane mleko i dokładnie wymieszać.
  5. Dodać masło i ewentualnie posypać zieleniną.

Opis

polecam szczególnie dla maluszka

Podobne przepisy

Pure ziemniaczane z jogurtem

Łatwy Do 15 min
Pure ziemniaczane z jogurtem

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Filet z indyka z kolorowym pieprzem

Łatwy Do 40 min
Filet z indyka z kolorowym pieprzem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!