5

Składniki

200 Mililitrów
Śmietana 30%
500 Mililitrów
bulion warzywny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
Dynia
1 Sztuka
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
Laska cynamonu
1 Sztuka
Świeży imbir
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obierz i pokrój warzywa.
  2. Przyprawione warzywa pieczemy ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
  3. Zdejmij skórkę z dyni i zmiksuj warzywa razem z bulionem i śmietaną na gładki krem. Makaron ugotuj.

Opis

Doskonale rozgrzewający.

Podobne przepisy

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!