5

Składniki

200 Mililitrów
Śmietana 30%
500 Mililitrów
bulion warzywny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
Dynia
1 Sztuka
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
Laska cynamonu
1 Sztuka
Świeży imbir
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obierz i pokrój warzywa.
  2. Przyprawione warzywa pieczemy ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
  3. Zdejmij skórkę z dyni i zmiksuj warzywa razem z bulionem i śmietaną na gładki krem. Makaron ugotuj.

Opis

Doskonale rozgrzewający.

Podobne przepisy

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!