Krem z dyni

goodfoodlover
Krem z dyni

1

3.4 / 5

Dynia, czyli warzywo bogate w witaminy, minerały i cynk, a przy tym niskokaloryczne. Z tego też powodu warto je stosować jak najczęściej w kuchni. Sprawdź przepis na krem z dyni - doskonale rozgrzewający, a przy tym niezwykle apetyczny!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 30%

500 bulion warzywny

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g dynia

1 szt. makaron lubella jajeczna gwiazdki

1 szt. marchew

1 szt. laska cynamonu

1 szt. świeży imbir

Przygotowanie


1

Obierz i pokrój warzywa.

2

Przyprawione warzywa pieczemy ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

3

Zdejmij skórkę z dyni i zmiksuj warzywa razem z bulionem i śmietaną na gładki krem. Makaron ugotuj.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

142

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły