Krem z brokułów

m7
Krem z brokułów

0

0 / 0

Krem z brokułów posypany prażonymi migdałami to niebo w gębie.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 l bulion warzywny

50 g płatki migdałowe

2 szt. brokuły

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka śmietana 18%

2 łyżka groszek ptysiowy

Przygotowanie


1

Brokuły podzielić na różyczki i zalać bulionem. Gotować z drobno pokrojonym ząbkiem czosnku.

2

Kiedy brokuły będą w połowie miękkie wyjąć kilka różyczek. Resztę brokuła zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać śmietanę i ponownie zmiksować.

3

Przelać do garnka, doprawić solą i pieprzem. Na patelni podprażyć migdały. Do miseczek nałożyć po kilka różyczek brokuła, zalać zupą, posypać migdałami i groszkiem ptysiowym. Można podać tez z grzankami

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły