Krem z brokułów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krem z brokułów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033807.jpeg&w=3840&q=75)
Krem z brokułów posypany prażonymi migdałami to niebo w gębie.
0
0 / 0
Krem z brokułów posypany prażonymi migdałami to niebo w gębie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 l bulion warzywny
50 g płatki migdałowe
2 szt. brokuły
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka groszek ptysiowy
Przygotowanie
1
Brokuły podzielić na różyczki i zalać bulionem. Gotować z drobno pokrojonym ząbkiem czosnku.
2
Kiedy brokuły będą w połowie miękkie wyjąć kilka różyczek. Resztę brokuła zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać śmietanę i ponownie zmiksować.
3
Przelać do garnka, doprawić solą i pieprzem. Na patelni podprażyć migdały. Do miseczek nałożyć po kilka różyczek brokuła, zalać zupą, posypać migdałami i groszkiem ptysiowym. Można podać tez z grzankami