Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Krem z białych warzyw z płatkami migdałów to delikatna i aromatyczna zupa, która powstaje z połączenia kalafiora, selera, pietruszki, kalarepy, białej części pora, czosnku i ziemniaków. Warzywa są gotowane do miękkości, a następnie blendowane na gładką konsystencję, tworząc kremową i sycącą propozycję na obiad lub przystawkę. To idealny wybór wszystkich osób, które cenią sobie zdrowe i lekkie potrawy. Jeżeli szukamy wegetariańskiej lub wegańskiej wersji, wywar drobiowy z powodzeniem można zastąpić bulionem warzywnym. Życzymy smacznego!
1 | Sztuka |
kalafior
|
|
1 | Sztuka |
seler
|
|
1 | Sztuka |
korzeń pietruszki
|
|
1 | Sztuka |
Kalarepa
|
|
1 | Sztuka |
Biała część pora
|
|
1 | Ząbek |
czosnek
|
|
2 | Sztuki |
ziemniaki
|
|
1 | Litr |
Wywar drobiowy
|
|
0.5 | Łyżeczki |
gałka muszkatołowa
|
|
3 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
3 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
1 | Sztuka |
sok z cytryny
|
|
1 | Szczypta |
Pieprz, sól do smaku
|
|
4 | Łyżeczki |
Oliwa z oliwek extra virgin
|
|
4 | Łyżki |
płatki migdałowe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |