Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Krem z batatów to aromatyczna, pożywna i szybka propozycja na obiad. Z pewnością zasmakuje osobom poszukującym zdrowych i odżywczych posiłków. Bataty są bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika, co sprawia, że zupa jest nie tylko smaczna, ale także korzystna dla zdrowia. Idealnie pasuje do diety wegetariańskiej, jednak docenią ją także osoby preferujące tradycyjne potrawy. Krem z batatów sprawdzi się szczególnie w okresie chłodniejszych dni, gdy szukamy czegoś rozgrzewającego i sycącego. Smacznego!
1 | Kilogram |
Bataty
|
|
1 | Sztuka | ||
4 | Łyżki |
Oliwa z oliwek extra virgin
|
|
1 | Litr |
bulion warzywny
|
|
4 | Ząbki |
czosnek
|
|
1 | Łyżeczka |
papryka słodka
|
|
1 | Łyżeczka |
papryka wędzona
|
|
1 | Szczypta |
mielone chili
|
|
4 | Łyżki |
śmietana 12%
|
|
1 | Szczypta |
Sól i pieprz do smaku
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |