0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Sztuka
czosnek
0.5 Sztuki
bazylia
0.5 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
szczypiorek
4 Sztuki
Majeranek gałązka
2 Sztuki
Oregano gałązka
10 Dekagramów
Ser ricotta
10 Dekagramów
Serek twarogowy ziarnisty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek obrać i posiekać. Wszystkie swieże zioła opłukać. Z gałązek bazylii, majeranku i orygano zerwać listki i dopiero je posiekać razem z pietruszką i szczypiorkiem.
  2. Ricotta, ser wiejski i czosnek włozyc do wysokiego naczynia i zmiksować mikserem lub w robocie kuchennym.
  3. Dodac sok cytryny, sól i pieprz i ponownie zmiksować, aż masa nabierze kremowej konsystencji. Dodać zioła i wymieszać, ale już nie miksować!
  4. Krem przełozyć do małej miski, przykryć folia spożywczą i wstawić na 1 godz. Do lodówki, aby nasiąknął aromatem ziół. Przed podaniem przybrać szczypiorkiem i listkami bazylii. Podawać do warzyw i krakersów.

Opis

Uwaga! W robocie kuchennym można szybko przygotować kremy i dipy. Twaroszku nie należy miksować zbyt długo, gdyż można stać się za rzadki. Elegancka przystawka: z pomidorów koktajlowych odciąć spody pomidorów, wybrać pestki łyżeczką i napełnić twaroszkiem.

Podobne przepisy

Bloody Mary

Łatwy Do 20 min.

CherryMint

Łatwy Do 20 min.

Cucumber Breeze

Łatwy Do 20 min.

EstraRum

Łatwy Do 20 min.

Frozen TymBerry

Łatwy Do 20 min.

Hard Coconut

Łatwy Do 20 min.

KiwiSour

Łatwy Do 20 min.

Mai Tai

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!