Krem twarogowy z ziołami
m7
Uwaga! W robocie kuchennym można szybko przygotować kremy i dipy. Twaroszku nie należy miksować zbyt długo, gdyż można stać się za rzadki. Elegancka przystawka: z pomidorów koktajlowych odciąć spody pomidorów, wybrać pestki łyżeczką i napełnić twaroszkiem.
0
0 / 0
Uwaga! W robocie kuchennym można szybko przygotować kremy i dipy. Twaroszku nie należy miksować zbyt długo, gdyż można stać się za rzadki. Elegancka przystawka: z pomidorów koktajlowych odciąć spody pomidorów, wybrać pestki łyżeczką i napełnić twaroszkiem.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szt. czosnek
0.50 szt. bazylia
0.50 szt. nać pietruszki
0.50 szt. szczypiorek
4 szt. majeranek gałązka
2 szt. oregano gałązka
10 dek. ser ricotta
10 dek. serek twarogowy ziarnisty
Przygotowanie
Czosnek obrać i posiekać. Wszystkie swieże zioła opłukać. Z gałązek bazylii, majeranku i orygano zerwać listki i dopiero je posiekać razem z pietruszką i szczypiorkiem.
Ricotta, ser wiejski i czosnek włozyc do wysokiego naczynia i zmiksować mikserem lub w robocie kuchennym.
Dodac sok cytryny, sól i pieprz i ponownie zmiksować, aż masa nabierze kremowej konsystencji. Dodać zioła i wymieszać, ale już nie miksować!
Krem przełozyć do małej miski, przykryć folia spożywczą i wstawić na 1 godz. Do lodówki, aby nasiąknął aromatem ziół. Przed podaniem przybrać szczypiorkiem i listkami bazylii. Podawać do warzyw i krakersów.