Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Sztuka
czosnek
0.5 Sztuki
bazylia
0.5 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
szczypiorek
4 Sztuki
Majeranek gałązka
2 Sztuki
Oregano gałązka
10 Dekagramów
Ser ricotta
10 Dekagramów
Serek twarogowy ziarnisty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Czosnek obrać i posiekać. Wszystkie swieże zioła opłukać. Z gałązek bazylii, majeranku i orygano zerwać listki i dopiero je posiekać razem z pietruszką i szczypiorkiem.
  2. Ricotta, ser wiejski i czosnek włozyc do wysokiego naczynia i zmiksować mikserem lub w robocie kuchennym.
  3. Dodac sok cytryny, sól i pieprz i ponownie zmiksować, aż masa nabierze kremowej konsystencji. Dodać zioła i wymieszać, ale już nie miksować!
  4. Krem przełozyć do małej miski, przykryć folia spożywczą i wstawić na 1 godz. Do lodówki, aby nasiąknął aromatem ziół. Przed podaniem przybrać szczypiorkiem i listkami bazylii. Podawać do warzyw i krakersów.

Opis

Uwaga! W robocie kuchennym można szybko przygotować kremy i dipy. Twaroszku nie należy miksować zbyt długo, gdyż można stać się za rzadki. Elegancka przystawka: z pomidorów koktajlowych odciąć spody pomidorów, wybrać pestki łyżeczką i napełnić twaroszkiem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!