0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Sztuka
czosnek
0.5 Sztuki
bazylia
0.5 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
szczypiorek
4 Sztuki
Majeranek gałązka
2 Sztuki
Oregano gałązka
10 Dekagramów
Ser ricotta
10 Dekagramów
Serek twarogowy ziarnisty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czosnek obrać i posiekać. Wszystkie swieże zioła opłukać. Z gałązek bazylii, majeranku i orygano zerwać listki i dopiero je posiekać razem z pietruszką i szczypiorkiem.
  2. Ricotta, ser wiejski i czosnek włozyc do wysokiego naczynia i zmiksować mikserem lub w robocie kuchennym.
  3. Dodac sok cytryny, sól i pieprz i ponownie zmiksować, aż masa nabierze kremowej konsystencji. Dodać zioła i wymieszać, ale już nie miksować!
  4. Krem przełozyć do małej miski, przykryć folia spożywczą i wstawić na 1 godz. Do lodówki, aby nasiąknął aromatem ziół. Przed podaniem przybrać szczypiorkiem i listkami bazylii. Podawać do warzyw i krakersów.

Opis

Uwaga! W robocie kuchennym można szybko przygotować kremy i dipy. Twaroszku nie należy miksować zbyt długo, gdyż można stać się za rzadki. Elegancka przystawka: z pomidorów koktajlowych odciąć spody pomidorów, wybrać pestki łyżeczką i napełnić twaroszkiem.

Podobne przepisy

Bloody Mary

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

CherryMint

Przepis
Łatwy Do 15 min
CherryMint

Cucumber Breeze

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cucumber Breeze

EstraRum

Przepis
Łatwy Do 15 min
EstraRum

Frozen TymBerry

Przepis
Łatwy Do 15 min
Frozen TymBerry

Hard Coconut

Przepis
Łatwy Do 15 min
Hard Coconut

Herbata jesienna z rozmarynem i grejpfrutem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Herbata jesienna z rozmarynem i grejpfrutem

KiwiSour

Przepis
Łatwy Do 15 min
KiwiSour

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!