Krem twarogowy z ziołami

m7
Krem twarogowy z ziołami

0

0 / 0

Uwaga! W robocie kuchennym można szybko przygotować kremy i dipy. Twaroszku nie należy miksować zbyt długo, gdyż można stać się za rzadki. Elegancka przystawka: z pomidorów koktajlowych odciąć spody pomidorów, wybrać pestki łyżeczką i napełnić twaroszkiem.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka sok z cytryny

1 szt. czosnek

0.50 szt. bazylia

0.50 szt. nać pietruszki

0.50 szt. szczypiorek

4 szt. majeranek gałązka

2 szt. oregano gałązka

10 dek. ser ricotta

10 dek. serek twarogowy ziarnisty

Przygotowanie


1

Czosnek obrać i posiekać. Wszystkie swieże zioła opłukać. Z gałązek bazylii, majeranku i orygano zerwać listki i dopiero je posiekać razem z pietruszką i szczypiorkiem.

2

Ricotta, ser wiejski i czosnek włozyc do wysokiego naczynia i zmiksować mikserem lub w robocie kuchennym.

3

Dodac sok cytryny, sól i pieprz i ponownie zmiksować, aż masa nabierze kremowej konsystencji. Dodać zioła i wymieszać, ale już nie miksować!

4

Krem przełozyć do małej miski, przykryć folia spożywczą i wstawić na 1 godz. Do lodówki, aby nasiąknął aromatem ziół. Przed podaniem przybrać szczypiorkiem i listkami bazylii. Podawać do warzyw i krakersów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły