Krem truskawkowy
elka87
Krem można zrobić też z innych mrożonych owoców ale z truskawkami wg mnie smakuje najlepiej.
0
0 / 0
Krem można zrobić też z innych mrożonych owoców ale z truskawkami wg mnie smakuje najlepiej.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
400 śmietanka kremowa 30%
2 łyżka cukier
2 łyżka żelatyna
50 dek. truskawki
Przygotowanie
1
Truskawki rozmrozić, kilka odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować.
2
Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzącej wody, wymieszać najpierw z 2 łyżkami truskawkowego puree potem połączyć z pozostałą masą. Odstawić do lodówki na 15 min.
3
Śmietankę z cukrem pudrem ubić na sztywna pianę. Tężejącą masę truskawkową delikatnie połączyć z bitą śmietaną.
4
Krem przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na ok 1 godz.posypać truskawkami