Krem truskawkowy

elka87

Krem można zrobić też z innych mrożonych owoców ale z truskawkami wg mnie smakuje najlepiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
373
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Krem można zrobić też z innych mrożonych owoców ale z truskawkami wg mnie smakuje najlepiej.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 śmietanka kremowa 30%
2 łyżka cukier
2 łyżka żelatyna
50 dag. truskawki
Przygotowanie
Truskawki rozmrozić, kilka odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować.
Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzącej wody, wymieszać najpierw z 2 łyżkami truskawkowego puree potem połączyć z pozostałą masą. Odstawić do lodówki na 15 min.
Śmietankę z cukrem pudrem ubić na sztywna pianę. Tężejącą masę truskawkową delikatnie połączyć z bitą śmietaną.
Krem przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na ok 1 godz.posypać truskawkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
373
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.