Krem truskawkowy

elka87
Krem truskawkowy

0

0 / 0

Krem można zrobić też z innych mrożonych owoców ale z truskawkami wg mnie smakuje najlepiej.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 śmietanka kremowa 30%

2 łyżka cukier

2 łyżka żelatyna

50 dek. truskawki

Przygotowanie


1

Truskawki rozmrozić, kilka odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować.

2

Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzącej wody, wymieszać najpierw z 2 łyżkami truskawkowego puree potem połączyć z pozostałą masą. Odstawić do lodówki na 15 min.

3

Śmietankę z cukrem pudrem ubić na sztywna pianę. Tężejącą masę truskawkową delikatnie połączyć z bitą śmietaną.

4

Krem przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na ok 1 godz.posypać truskawkami

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły