Krem sułtański
Kakao DecoMorreno
Krem sułtański to klasyczny deser z czasów PRL-u, który zachwyca swoim delikatnym smakiem i konsystencją. Jest banalnie prosty w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom domowych słodkości.
0
0 / 0
Krem sułtański to klasyczny deser z czasów PRL-u, który zachwyca swoim delikatnym smakiem i konsystencją. Jest banalnie prosty w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom domowych słodkości.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
500 ml śmietana kremówka 36%
3 łyżka cukier puder
2 łyżka kakao decomorreno
70 ml rum
4 łyżka rodzynki
8 szt. mini bezy
1 szt. garść orzechów
Przygotowanie
Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy do nasączenia.
Schłodzoną kremówkę wraz z cukrem pudrem ubijamy na bitą śmietanę i dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy kakao i dokładnie miksujemy przez chwilę, aż do połączenia się składników.
Na dno pucharków wykładamy pokruszone bezy i porcję odcedzonych rodzynek (odrobinę zostawiamy na wierzch deseru). Na górę kładziemy krem kakaowy, a następnie bitą śmietanę.
Wierzch posypujemy pozostałymi rodzynkami, orzechami i pokruszonymi bezami. Całość możemy udekorować bitą śmietaną.