Krem sezamowo- czekoladowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krem sezamowo- czekoladowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472736.jpeg&w=3840&q=75)
Doskonały dodatek do biszkoptów, kruchych ciasteczek i innych deserów - krem sezamowo-czekoladowy. Pyszne połączenie.
2
0 / 0
Doskonały dodatek do biszkoptów, kruchych ciasteczek i innych deserów - krem sezamowo-czekoladowy. Pyszne połączenie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
50 woda
1 szczyp. kardamon
1 łyżecz. rum
200 g sezam nasiona
150 g czekolada deserowa
2 łyżka miód pszczeli
Przygotowanie
1
Sezam wyprażyć na gorącej patelni (mieszać, żeby się nie przypalił).
2
W małym rondelku roztopić czekoladę z dodatkiem wody i miodu.
3
Sezam zmielić w malakserze, dodać czekoladę z miodem, rum i szczyptę kardamonu.
4
Masą można przekładać andruty, biszkopty, inne ciasteczka.
5
Masa wychodzi nie za słodka - w smaku przypomina trochę sezamki, a trochę chałwę.