2

Składniki

50 Mililitrów
woda
1 Szczypta
Kardamon
1 Łyżeczka
rum
200 Gramów
Sezam nasiona
150 Gramów
Czekolada deserowa
2 Łyżki
miód pszczeli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sezam wyprażyć na goracej patelni( mieszać, żeby się nie przypalił).
  2. W małym rondelku roztopić czekoladę z dodatkiem wody i miodu.
  3. Sezam zmielić w malakserze, dodać czekoladę z miodem, rum i szczyptę kardamonu.
  4. Masą można przekładać andruty, biszkopty, inne cisteczka.
  5. Masa wychodzi nie za słodka - w smaku przypomina trochę sezamki, a trochę chałwę.

Opis

Doskonały dodatek do biszkoptów, kruchych ciasteczek i innych deserów.

Podobne przepisy

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Przepis
Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Deser z ryżem i Ekstra Gładki Truskawka

Przepis
Średni Do 15 min
Deser z ryżem i Ekstra Gładki Truskawka

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Tarta z czekoladą i bananami na spodzie z płatków Miodo Kółk...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tarta z czekoladą i bananami na spodzie z płatków Miodo Kółka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!