2

Składniki

50 Mililitrów
woda
1 Szczypta
Kardamon
1 Łyżeczka
rum
200 Gramów
Sezam nasiona
150 Gramów
Czekolada deserowa
2 Łyżki
miód pszczeli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sezam wyprażyć na goracej patelni( mieszać, żeby się nie przypalił).
  2. W małym rondelku roztopić czekoladę z dodatkiem wody i miodu.
  3. Sezam zmielić w malakserze, dodać czekoladę z miodem, rum i szczyptę kardamonu.
  4. Masą można przekładać andruty, biszkopty, inne cisteczka.
  5. Masa wychodzi nie za słodka - w smaku przypomina trochę sezamki, a trochę chałwę.

Opis

Doskonały dodatek do biszkoptów, kruchych ciasteczek i innych deserów.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Ciastka z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z marmoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!