Krem sezamowo- czekoladowy
m7
Doskonały dodatek do biszkoptów, kruchych ciasteczek i innych deserów - krem sezamowo-czekoladowy. Pyszne połączenie.
2
0 / 0
Doskonały dodatek do biszkoptów, kruchych ciasteczek i innych deserów - krem sezamowo-czekoladowy. Pyszne połączenie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
50 woda
1 szcz. kardamon
1 łyżeczka rum
200 g sezam nasiona
150 g czekolada deserowa
2 łyżka miód pszczeli
Przygotowanie
1
Sezam wyprażyć na gorącej patelni (mieszać, żeby się nie przypalił).
2
W małym rondelku roztopić czekoladę z dodatkiem wody i miodu.
3
Sezam zmielić w malakserze, dodać czekoladę z miodem, rum i szczyptę kardamonu.
4
Masą można przekładać andruty, biszkopty, inne ciasteczka.
5
Masa wychodzi nie za słodka - w smaku przypomina trochę sezamki, a trochę chałwę.