Example thumb
2

Składniki

50 Mililitrów
woda
1 Szczypta
Kardamon
1 Łyżeczka
rum
200 Gramów
Sezam nasiona
150 Gramów
Czekolada deserowa
2 Łyżki
miód pszczeli
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sezam wyprażyć na goracej patelni( mieszać, żeby się nie przypalił).
  2. W małym rondelku roztopić czekoladę z dodatkiem wody i miodu.
  3. Sezam zmielić w malakserze, dodać czekoladę z miodem, rum i szczyptę kardamonu.
  4. Masą można przekładać andruty, biszkopty, inne cisteczka.
  5. Masa wychodzi nie za słodka - w smaku przypomina trochę sezamki, a trochę chałwę.

Opis

Doskonały dodatek do biszkoptów, kruchych ciasteczek i innych deserów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!