0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Litr
bulion
2 Łyżki
masło
4 Łyżki
ryż biały
40 Dekagramów
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Opłukaną i obraną marchewkę pokroić w kostkę.
  2. Następnie podsmażyć ją delikatnie na maśle.
  3. Przełożyć do garnuszka i zalać bulionem.
  4. Doprawić do smaku i dodać ryż. Gotować do miękkości.
  5. całość zmiksować.
  6. Zupę zabielić śmietaną i podawać z groszkiem ptysiowym.

Opis

pyszny krem dla maluszka

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z marchewką i groszkiem

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!