0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Litr
bulion
2 Łyżki
masło
4 Łyżki
ryż biały
40 Dekagramów
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Opłukaną i obraną marchewkę pokroić w kostkę.
  2. Następnie podsmażyć ją delikatnie na maśle.
  3. Przełożyć do garnuszka i zalać bulionem.
  4. Doprawić do smaku i dodać ryż. Gotować do miękkości.
  5. całość zmiksować.
  6. Zupę zabielić śmietaną i podawać z groszkiem ptysiowym.

Opis

pyszny krem dla maluszka

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Kółeczka w groszki

Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!