1
Średnia: 4 (głosów: 1)

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.5 Szklanki
mleko 3,2%
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
0.5 Szklanki
cukier puder
0.25 Szklanki
Skrobia ziemniaczana
0.5 Łyżeczki
sól
200 Gramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło wyciągamy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej i stało się miękkie.Ucieramy w misce żółtka z cukrem, skrobią ziemniaczaną i kakao. Dodajemy sól i wlewamy porcjami mleko, aż wszystkie składniki się połączą. Podgrzewamy powoli powstałą masę cały czas mieszając. Gdy masa zaczyna gęstnieć mieszamy bardzo energicznie tak by nie powstały grudki.
  2. Powstały krem pozostawiamy do wystudzenia w temperaturze pokojowej. Aby nie powstał kożuch przykrywamy folią. Masło ucieramy mikserem na puszystą i gładką masę.Do masła dodajemy małymi porcjami wystudzoną masę kakaową, miksując powoli.
  3. Gotową masę można schłodzić pod przykryciem w lodówce i przechowywać kilka dni. Krem kakaowy możemy użyć do przekładania ciastek, deserów, tortów lub do dekoracji babeczek.

Podobne przepisy

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek wielkanocny

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mazurek wielkanocny

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Pierogi z serem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!