Krem czekoladowy z nutą korzenną

decomorreno
Krem czekoladowy z nutą korzenną

Średnia 4 / 4

Oceń!

Oto ekspresowy pomysł na idealny, bardzo odżywczy i wartościowy krem korzenno - czekoladowy. Dodatkowo bajecznie pachnie świętami, jest przepyszny i bardzo uzależniający. Krem genialnie komponuje się z pieczywem, goframi, naleśnikami oraz po prostu wyjadany prosto ze słoiczka.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 g pestki słonecznika

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka miód

0.50 szkl. mleko roślinne

1 łyżecz. przyprawa korzenna

1 szczyp. sól

Przygotowanie


Na suchej patelni podpraż łuskane pestki słonecznika, do momentu - aż lekko się zarumieni.

Podprażony słonecznik przesyp do blendera i zmiel na drobny pył. Następnie dodaj pozostałe składniki, oprócz mleka i blenduj całość na gładki krem.

Dodawaj stopniowo mleko, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

321

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły