Krem czekoladowy z nutą korzenną

decomorreno
Krem czekoladowy z nutą korzenną

0

4 / 4

Oto ekspresowy pomysł na idealny, bardzo odżywczy i wartościowy krem korzenno - czekoladowy. Dodatkowo bajecznie pachnie świętami, jest przepyszny i bardzo uzależniający. Krem genialnie komponuje się z pieczywem, goframi, naleśnikami oraz po prostu wyjadany prosto ze słoiczka.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 g pestki słonecznika

3 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka miód

0.50 szkl. mleko roślinne

1 łyżecz. przyprawa korzenna

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Na suchej patelni podpraż łuskane pestki słonecznika, do momentu - aż lekko się zarumieni.

2

Podprażony słonecznik przesyp do blendera i zmiel na drobny pył. Następnie dodaj pozostałe składniki, oprócz mleka i blenduj całość na gładki krem.

3

Dodawaj stopniowo mleko, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

321

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły