Krem czekoladowy z nutą korzenną
decomorreno
Oto ekspresowy pomysł na idealny, bardzo odżywczy i wartościowy krem korzenno - czekoladowy. Dodatkowo bajecznie pachnie świętami, jest przepyszny i bardzo uzależniający. Krem genialnie komponuje się z pieczywem, goframi, naleśnikami oraz po prostu wyjadany prosto ze słoiczka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
321
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 4
Oto ekspresowy pomysł na idealny, bardzo odżywczy i wartościowy krem korzenno - czekoladowy. Dodatkowo bajecznie pachnie świętami, jest przepyszny i bardzo uzależniający. Krem genialnie komponuje się z pieczywem, goframi, naleśnikami oraz po prostu wyjadany prosto ze słoiczka.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
500 g pestki słonecznika
3 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka miód
0.50 szkl. mleko roślinne
1 łyżecz. przyprawa korzenna
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Na suchej patelni podpraż łuskane pestki słonecznika, do momentu - aż lekko się zarumieni.
Podprażony słonecznik przesyp do blendera i zmiel na drobny pył. Następnie dodaj pozostałe składniki, oprócz mleka i blenduj całość na gładki krem.
Dodawaj stopniowo mleko, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
321
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.