Krem czekoladowy z nutą korzenną
decomorreno
Oto ekspresowy pomysł na idealny, bardzo odżywczy i wartościowy krem korzenno - czekoladowy. Dodatkowo bajecznie pachnie świętami, jest przepyszny i bardzo uzależniający. Krem genialnie komponuje się z pieczywem, goframi, naleśnikami oraz po prostu wyjadany prosto ze słoiczka.
0
4 / 4
Oto ekspresowy pomysł na idealny, bardzo odżywczy i wartościowy krem korzenno - czekoladowy. Dodatkowo bajecznie pachnie świętami, jest przepyszny i bardzo uzależniający. Krem genialnie komponuje się z pieczywem, goframi, naleśnikami oraz po prostu wyjadany prosto ze słoiczka.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
500 g pestki słonecznika
3 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka miód
0.50 szkl. mleko roślinne
1 łyżeczka przyprawa korzenna
1 szcz. sól
Przygotowanie
Na suchej patelni podpraż łuskane pestki słonecznika, do momentu - aż lekko się zarumieni.
Podprażony słonecznik przesyp do blendera i zmiel na drobny pył. Następnie dodaj pozostałe składniki, oprócz mleka i blenduj całość na gładki krem.
Dodawaj stopniowo mleko, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.