0

Składniki

170 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
3 Szczypty
Aromat rumowy
3 Szczypty
Aromat waniliowy
4 Sztuki
Bezy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
mięta
1 Łyżka
płatki migdałowe
5 Dekagramów
czekolada gorzka
5 Dekagramów
Czekolada biała
2 Dekagramy
Mąka kukurydziana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką kukurydzianą.
  2. Cały czas mieszając, wlać do masy gorące mleko.
  3. Gotować na małym ogniu nie przerywając mieszania, aż krem zgęstnieje.
  4. Obie czekolady zetrzeć na tarce.
  5. Do jednej połowy kremu dodać gorzką czekoladę i 2-3 krople aromatu rumowego, a do drugiej-białą czekoladę i 2-3 krople aromatu waniliowego.
  6. Pucharki napełnić jasnym i ciemnym kremem.
  7. Ostudzić, udekorować bezami i ziołami.
  8. Smacznego!!!

Opis

Przepis na słodkie co nie co

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Makowiec

Średni Do 1 godz
Makowiec

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Pączki migdałowe

Średni Do 3 godz
Pączki migdałowe

Pascha

Średni Do 1 godz
Pascha

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Tiramisu

Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!