0

Składniki

170 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
3 Szczypty
Aromat rumowy
3 Szczypty
Aromat waniliowy
4 Sztuki
Bezy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
mięta
1 Łyżka
płatki migdałowe
5 Dekagramów
czekolada gorzka
5 Dekagramów
Czekolada biała
2 Dekagramy
Mąka kukurydziana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką kukurydzianą.
  2. Cały czas mieszając, wlać do masy gorące mleko.
  3. Gotować na małym ogniu nie przerywając mieszania, aż krem zgęstnieje.
  4. Obie czekolady zetrzeć na tarce.
  5. Do jednej połowy kremu dodać gorzką czekoladę i 2-3 krople aromatu rumowego, a do drugiej-białą czekoladę i 2-3 krople aromatu waniliowego.
  6. Pucharki napełnić jasnym i ciemnym kremem.
  7. Ostudzić, udekorować bezami i ziołami.
  8. Smacznego!!!

Opis

Przepis na słodkie co nie co

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!