Krem czekoladowo-waniliowy

m7
Krem czekoladowo-waniliowy

0

0 / 0

Przepis na słodkie co nie co.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

170 mleko uht 3,2%

3 szcz. aromat rumowy

3 szcz. aromat waniliowy

4 szt. bezy

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. cukier waniliowy

4 szt. mięta

1 łyżka płatki migdałowe

5 dek. czekolada gorzka

5 dek. czekolada biała

2 dek. mąka kukurydziana

Przygotowanie


1

Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką kukurydzianą.

2

Cały czas mieszając, wlać do masy gorące mleko.

3

Gotować na małym ogniu nie przerywając mieszania, aż krem zgęstnieje.

4

Obie czekolady zetrzeć na tarce.

5

Do jednej połowy kremu dodać gorzką czekoladę i 2-3 krople aromatu rumowego, a do drugiej białą czekoladę i 2-3 krople aromatu waniliowego.

6

Pucharki napełnić jasnym i ciemnym kremem.

7

Ostudzić, udekorować bezami i ziołami.

8

Przepis można dowolnie zmieniać i dodawać ulubione owoce czy bakalie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły