0

Składniki

170 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
3 Szczypty
Aromat rumowy
3 Szczypty
Aromat waniliowy
4 Sztuki
Bezy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
mięta
1 Łyżka
płatki migdałowe
5 Dekagramów
czekolada gorzka
5 Dekagramów
Czekolada biała
2 Dekagramy
Mąka kukurydziana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką kukurydzianą.
  2. Cały czas mieszając, wlać do masy gorące mleko.
  3. Gotować na małym ogniu nie przerywając mieszania, aż krem zgęstnieje.
  4. Obie czekolady zetrzeć na tarce.
  5. Do jednej połowy kremu dodać gorzką czekoladę i 2-3 krople aromatu rumowego, a do drugiej-białą czekoladę i 2-3 krople aromatu waniliowego.
  6. Pucharki napełnić jasnym i ciemnym kremem.
  7. Ostudzić, udekorować bezami i ziołami.
  8. Smacznego!!!

Opis

Przepis na słodkie co nie co

Podobne przepisy

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Pączki migdałowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki migdałowe

Pascha

Przepis
Średni Do 1 godz
Pascha

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!