0

Składniki

170 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
3 Szczypty
Aromat rumowy
3 Szczypty
Aromat waniliowy
4 Sztuki
Bezy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
mięta
1 Łyżka
płatki migdałowe
5 Dekagramów
czekolada gorzka
5 Dekagramów
Czekolada biała
2 Dekagramy
Mąka kukurydziana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką kukurydzianą.
  2. Cały czas mieszając, wlać do masy gorące mleko.
  3. Gotować na małym ogniu nie przerywając mieszania, aż krem zgęstnieje.
  4. Obie czekolady zetrzeć na tarce.
  5. Do jednej połowy kremu dodać gorzką czekoladę i 2-3 krople aromatu rumowego, a do drugiej-białą czekoladę i 2-3 krople aromatu waniliowego.
  6. Pucharki napełnić jasnym i ciemnym kremem.
  7. Ostudzić, udekorować bezami i ziołami.
  8. Smacznego!!!

Opis

Przepis na słodkie co nie co

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Pączki z marmoladą różaną

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki z marmoladą różaną

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!