0

Składniki

4 Sztuki
jajka
100 Gramów
cukier
100 Gramów
masło
2 Sztuki
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytryny umyj dokładnie, a następnie sparz. Zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. Krem wykonaj w kąpieli wodnej.
  2. Do miski wbij jajka i roztrzep je dokładnie. Dodaj cukier oraz masło, mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj.
  3. Masę podgrzewaj w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia masy.
  4. Gotowy krem przełóż do naczynia i posyp starta skórką z cytryny.

Podobne przepisy

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!