Krem cytrynowy
kontakt_1
Jesteś fanem nieszablonowych potraw świątecznych? Lubisz eksperymentować? Jeśli tak, proponujemy bardzo łatwy do przygotowania, a przy tym niezwykle smaczny krem cytrynowy. Zaskocz swych bliskich tym wyjątkowym daniem!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
786
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jesteś fanem nieszablonowych potraw świątecznych? Lubisz eksperymentować? Jeśli tak, proponujemy bardzo łatwy do przygotowania, a przy tym niezwykle smaczny krem cytrynowy. Zaskocz swych bliskich tym wyjątkowym daniem!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
100 g cukier
100 g masło
2 szt. cytryna
Przygotowanie
Cytryny umyj dokładnie, a następnie sparz. Zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. Krem wykonaj w kąpieli wodnej.
Do miski wbij jajka i roztrzep je dokładnie. Dodaj cukier oraz masło, mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj.
Masę podgrzewaj w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia masy.
Gotowy krem przełóż do naczynia i posyp starta skórką z cytryny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
786
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.