Krem cytrynowy

kontakt_1
Krem cytrynowy

0

0 / 0

Jesteś fanem nieszablonowych potraw świątecznych? Lubisz eksperymentować? Jeśli tak, proponujemy bardzo łatwy do przygotowania, a przy tym niezwykle smaczny krem cytrynowy. Zaskocz swych bliskich tym wyjątkowym daniem!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. jaja l

100 g cukier

100 g masło

2 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Cytryny umyj dokładnie, a następnie sparz. Zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. Krem wykonaj w kąpieli wodnej.

2

Do miski wbij jajka i roztrzep je dokładnie. Dodaj cukier oraz masło, mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj.

3

Masę podgrzewaj w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia masy.

4

Gotowy krem przełóż do naczynia i posyp starta skórką z cytryny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły