0

Składniki

4 Sztuki
jajka
100 Gramów
cukier
100 Gramów
masło
2 Sztuki
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytryny umyj dokładnie, a następnie sparz. Zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. Krem wykonaj w kąpieli wodnej.
  2. Do miski wbij jajka i roztrzep je dokładnie. Dodaj cukier oraz masło, mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj.
  3. Masę podgrzewaj w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia masy.
  4. Gotowy krem przełóż do naczynia i posyp starta skórką z cytryny.

Podobne przepisy

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Klasyczny chłodnik litewski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Klasyczny chłodnik litewski

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!