Krem cytrynowy
kontakt_1
Jesteś fanem nieszablonowych potraw świątecznych? Lubisz eksperymentować? Jeśli tak, proponujemy bardzo łatwy do przygotowania, a przy tym niezwykle smaczny krem cytrynowy. Zaskocz swych bliskich tym wyjątkowym daniem!
0
0 / 0
Jesteś fanem nieszablonowych potraw świątecznych? Lubisz eksperymentować? Jeśli tak, proponujemy bardzo łatwy do przygotowania, a przy tym niezwykle smaczny krem cytrynowy. Zaskocz swych bliskich tym wyjątkowym daniem!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
100 g cukier
100 g masło
2 szt. cytryna
Przygotowanie
Cytryny umyj dokładnie, a następnie sparz. Zetrzyj skórkę, a następnie wyciśnij sok. Krem wykonaj w kąpieli wodnej.
Do miski wbij jajka i roztrzep je dokładnie. Dodaj cukier oraz masło, mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj.
Masę podgrzewaj w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia masy.
Gotowy krem przełóż do naczynia i posyp starta skórką z cytryny.