Krem cytrynowo bananowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Krem cytrynowo bananowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2693-1702057643458.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny i lekki deser .
1
0 / 0
Pyszny i lekki deser .
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. żelatyna
100 g rodzynki
0.30 szkl. mleko
1 szt. serek homogenizowany
2 szt. banan
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cytryna
Przygotowanie
1
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , potem rozpuścić w gorącym mleku .
2
Odstawić do schłodzenia .
3
Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel - mogel .
4
Dodać serek , 1 łyżeczkę startej skórki cytryny oraz wyciśnięty sok z cytryny .
5
Wszystko połączyć, dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać do uzyskania konsystencji kremu .
6
Na spód każdego pucharka układać : kilka plasterków banana , warstwę kremu i ponownie kilka plasterków banana .
7
Całość przykryć kremem .
8
Wierz posypać rodzynkami .