Krem cytrynowo bananowy

m7
Krem cytrynowo bananowy

1

0 / 0

Pyszny i lekki deser .

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżeczka żelatyna

100 g rodzynki

0.30 szkl. mleko

1 szt. serek homogenizowany

2 szt. banan

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , potem rozpuścić w gorącym mleku .

2

Odstawić do schłodzenia .

3

Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel - mogel .

4

Dodać serek , 1 łyżeczkę startej skórki cytryny oraz wyciśnięty sok z cytryny .

5

Wszystko połączyć, dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać do uzyskania konsystencji kremu .

6

Na spód każdego pucharka układać : kilka plasterków banana , warstwę kremu i ponownie kilka plasterków banana .

7

Całość przykryć kremem .

8

Wierz posypać rodzynkami .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły