Krem cytrynowo bananowy

m7

Pyszny i lekki deser .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny i lekki deser .
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. żelatyna
100 g rodzynki
0.30 szkl. mleko
1 szt. serek homogenizowany
2 szt. banan
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , potem rozpuścić w gorącym mleku .
Odstawić do schłodzenia .
Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel - mogel .
Dodać serek , 1 łyżeczkę startej skórki cytryny oraz wyciśnięty sok z cytryny .
Wszystko połączyć, dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać do uzyskania konsystencji kremu .
Na spód każdego pucharka układać : kilka plasterków banana , warstwę kremu i ponownie kilka plasterków banana .
Całość przykryć kremem .
Wierz posypać rodzynkami .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.