Krem cytrynowo bananowy

m7
Krem cytrynowo bananowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny i lekki deser .

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. żelatyna

100 g rodzynki

0.30 szkl. mleko

1 szt. serek homogenizowany

2 szt. banan

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cytryna

Przygotowanie


Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , potem rozpuścić w gorącym mleku .

Odstawić do schłodzenia .

Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel - mogel .

Dodać serek , 1 łyżeczkę startej skórki cytryny oraz wyciśnięty sok z cytryny .

Wszystko połączyć, dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać do uzyskania konsystencji kremu .

Na spód każdego pucharka układać : kilka plasterków banana , warstwę kremu i ponownie kilka plasterków banana .

Całość przykryć kremem .

Wierz posypać rodzynkami .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

544

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły