1

Składniki

1 Łyżeczka
ŻELATYNA
100 Gramów
rodzynki
0.3 Szklanki
mleko
1 Sztuka
SEREK HOMOGENIZOWANY
2 Sztuki
banan
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , potem rozpuścić w gorącym mleku .
  2. Odstawić do schłodzenia .
  3. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel - mogel .
  4. Dodać serek , 1 łyżeczkę startej skórki cytryny oraz wyciśnięty sok z cytryny .
  5. Wszystko połączyć, dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać do uzyskania konsystencji kremu .
  6. Na spód każdego pucharka układać : kilka plasterków banana , warstwę kremu i ponownie kilka plasterków banana .
  7. Całość przykryć kremem .
  8. Wierz posypać rodzynkami .

Opis

Pyszny i lekki deser .

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Ciastka z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z marmoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Cynamonowy deser z płatkami Mlekołaki

Jaglane smoothie z mango i jagodami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jaglane smoothie z mango i jagodami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!