Krem budyniowy w pucharkach

m7
Krem budyniowy w pucharkach

1

0 / 0

Na taki deser skusi się każdy:)

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kostka masło

1 l mleko

1 szt. budyń toffi

1 szt. budyń malinowy

8 szt. paluszki słone

Przygotowanie


1

Budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu w oddzielnych garnkach. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie budyń toffi ucieramy z jedną połową masła, a budyń waniliowy z drugą połową masła.

2

budynie rozkładamy warstwami na przemian do pucharków. Dekorujemy paluszkami lub wg uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

541

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły