KREATYWNE CIASTECZKA
maspexdigital
Szybkie w przygotowaniu domowe ciasteczka z dżemem. Poczuj radość z wspólnych wypieków. Misie, kwiatki, gwiazdeczki? Możesz użyć foremek lub pobawić się w artystę, by nadać ciasteczkom ciekawy kształt.
0
0 / 0
Szybkie w przygotowaniu domowe ciasteczka z dżemem. Poczuj radość z wspólnych wypieków. Misie, kwiatki, gwiazdeczki? Możesz użyć foremek lub pobawić się w artystę, by nadać ciasteczkom ciekawy kształt.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
185 g miękkie masło
0.75 szkl. cukier puder
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
1 szt. jajko kurze
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. dżem 100 % z owoców rokitnik
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż 2 blachy do pieczenia wyłożone papierem do pieczenia.
Utrzyj masło i cukier na lekką i puszystą masę.
Dodaj jajko i ubijaj do połączenia, a następnie przesiej do masy mąkę.
Wyłóż mieszaninę na lekko posypaną mąką stolnicę i rozwałkuj.
Za pomocą okrągłej foremki do ciastek wytnij ciasteczka, jeśli go nie masz, użyj górnej części szklanki. Wytnij połowę ciastek i ułóż na przygotowanych blachach do pieczenia. Rozprowadzić równomiernie warstwą dżemu.
Weź foremkę do ciastek i wytnij środek ciasteczka. Jeśli takich nie masz, wytnij małym nożykiem dyniowe buźki. Złóż ciasteczka, zagniatając delikatnie brzegi.
Piecz przez 17 do 18 minut.