Krążki jabłka w cieście naleśnikowym
lubella
Wypróbuj nasz deser – idealny na co dzień i od święta. Jabłka pokrój w plastry i usuń z ich środka nasiona. Obtocz je w cieśnie naleśnikowym z dodatkiem wonnego cynamonu i innych, ulubionych przypraw. Krążki wystarczy podsmażyć na patelni i już można cieszyć się ich smakiem.
0
0 / 0
Wypróbuj nasz deser – idealny na co dzień i od święta. Jabłka pokrój w plastry i usuń z ich środka nasiona. Obtocz je w cieśnie naleśnikowym z dodatkiem wonnego cynamonu i innych, ulubionych przypraw. Krążki wystarczy podsmażyć na patelni i już można cieszyć się ich smakiem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szt. jabłka
2 szt. jaja l
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. mąka lubella wrocławska
1 łyżeczka proszek do pieczenia
10 g cynamon
3 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
Jabłka obrać i pokroić w 1,5 cm krążki.
Ze środka każdego krążka wyciąć gniazdo nasienne (małą okrągłą foremką lub kieliszkiem).
Z mleka, mąki, jajek, proszku oraz cynamonu wyrobić ciasto i maczać w nim krążki jabłek.
Smażyć na rozgrzanym oleju.