Krążki jabłka w cieście naleśnikowym

lubella
Krążki jabłka w cieście naleśnikowym

0

0 / 0

Wypróbuj nasz deser – idealny na co dzień i od święta. Jabłka pokrój w plastry i usuń z ich środka nasiona. Obtocz je w cieśnie naleśnikowym z dodatkiem wonnego cynamonu i innych, ulubionych przypraw. Krążki wystarczy podsmażyć na patelni i już można cieszyć się ich smakiem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szt. jabłka

2 szt. jaja l

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 szkl. mąka lubella wrocławska

1 łyżecz. proszek do pieczenia

10 g cynamon

3 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Jabłka obrać i pokroić w 1,5 cm krążki.

2

Ze środka każdego krążka wyciąć gniazdo nasienne (małą okrągłą foremką lub kieliszkiem).

3

Z mleka, mąki, jajek, proszku oraz cynamonu wyrobić ciasto i maczać w nim krążki jabłek.

4

Smażyć na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły