0

Składniki

1 Szklanka
1 Sztuka
Duża cebula
1 Szklanka
bułka tarta
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
jajka
1 Łyżka
Chili mielone
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Szklanka
olej słonecznikowy
6 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokrój na grube krążki i rozdziel. Wsyp do miski mąkę, proszek do pieczenia, łyżkę papryki chili, szczyptę soli i pieprzu.
  2. Na osobnym talerzu rozbij jajka i wymieszaj. Krążki kolejno zanurzaj w jajku, a następnie w misce z sypkimi składnikami.
  3. W głębokim garnku rozgrzej olej i wkładaj surowe krążki. Smaż przez około 3-4 minuty, aż panierka się zarumieni. Gotowe krążki wyłóż na ręcznik papierowy, żeby odsączyć trochę tłuszczu.
  4. Gotowe cebulowe hula hop podawaj na ciepło lub zimno z ketchupem Kotlin.

Opis

Znasz te wieczory, kiedy niespodziewanie wpadają znajomi, a Ty nie masz pomysłu na przekąskę? 
To już przeszłość! Gwarantujemy, że cudowne hula hop z ketchupową salsą przygotujesz ze składników, które zawsze goszczą w Twojej lodówce.

Podobne przepisy

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

Pieczarki smażone w panierce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w panierce

Węgierski langosz z serem i ketchupem

Przepis
Średni Do 1 godz
Węgierski langosz z serem i ketchupem

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!