Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą
kontakt_2
Znasz te wieczory, kiedy niespodziewanie wpadają znajomi, a Ty nie masz pomysłu na przekąskę? To już przeszłość! Gwarantujemy, że cudowne hula hop z ketchupową salsą przygotujesz ze składników, które zawsze goszczą w Twojej lodówce.
0
3.6 / 7
Znasz te wieczory, kiedy niespodziewanie wpadają znajomi, a Ty nie masz pomysłu na przekąskę? To już przeszłość! Gwarantujemy, że cudowne hula hop z ketchupową salsą przygotujesz ze składników, które zawsze goszczą w Twojej lodówce.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. bułka tarta
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. jaja l
1 łyżka chili
2 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. olej słonecznikowy
6 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Cebulę pokrój na grube krążki i rozdziel. Wsyp do miski mąkę, proszek do pieczenia, łyżkę papryki chili, szczyptę soli i pieprzu.
Na osobnym talerzu rozbij jajka i wymieszaj. Krążki kolejno zanurzaj w jajku, a następnie w misce z sypkimi składnikami.
W głębokim garnku rozgrzej olej i wkładaj surowe krążki. Smaż przez około 3-4 minuty, aż panierka się zarumieni. Gotowe krążki wyłóż na ręcznik papierowy, żeby odsączyć trochę tłuszczu.
Gotowe cebulowe hula hop podawaj na ciepło lub zimno z ketchupem Kotlin.