Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

kontakt_2
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

0

3.6 / 7

Znasz te wieczory, kiedy niespodziewanie wpadają znajomi, a Ty nie masz pomysłu na przekąskę? 
To już przeszłość! Gwarantujemy, że cudowne hula hop z ketchupową salsą przygotujesz ze składników, które zawsze goszczą w Twojej lodówce.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. bułka tarta

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szt. jaja l

1 łyżka chili

2 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. olej słonecznikowy

6 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Cebulę pokrój na grube krążki i rozdziel. Wsyp do miski mąkę, proszek do pieczenia, łyżkę papryki chili, szczyptę soli i pieprzu.

2

Na osobnym talerzu rozbij jajka i wymieszaj. Krążki kolejno zanurzaj w jajku, a następnie w misce z sypkimi składnikami.

3

W głębokim garnku rozgrzej olej i wkładaj surowe krążki. Smaż przez około 3-4 minuty, aż panierka się zarumieni. Gotowe krążki wyłóż na ręcznik papierowy, żeby odsączyć trochę tłuszczu.

4

Gotowe cebulowe hula hop podawaj na ciepło lub zimno z ketchupem Kotlin.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły