Krakusowa, lekka sałatka z kabanosami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
contact
![Krakusowa, lekka sałatka z kabanosami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976073385.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szkl. makaron muszelki lubella
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka zielona
3 łyżecz. orzechy włoskie
250 g pomidorki koktajlowe
2 szt. ogórki kiszone krakus
5 łyżka majonez dekoracyjny krakus
3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
Makaron Lubella-muszelki nr 26 gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu (pół opakowania), a następnie studzimy.
Kroimy w paseczki paprykę czerwoną, zieloną i żółtą (po jednej). Dodajemy pomidorki koktajlowe (opakowanie 250 g) oraz 2 średnie ogórki kiszone.
Majonez mieszamy z ketchupem pikantnym Kotlin i wyciskamy przez praskę ząbek czosnku. Wszystko mieszamy i dodajemy świeże zioła (tymianek i oregano).
Pokrojone kabanosy z Krakusa dodajemy do sałatki oraz dekorujemy deskę przystawkami: pomidorki, papryka i inne według uznania. Opcjonalnie można wsypać garść orzechów włoskich lub prażony słonecznik. U mnie całość udekorowana oregano i słonecznikiem z ogródka.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Jajka