Krakusowa, lekka sałatka z kabanosami

contact
Krakusowa, lekka sałatka z kabanosami

0

0 / 0

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szkl. makaron muszelki lubella

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka zielona

3 łyżeczka orzechy włoskie

250 g pomidorki koktajlowe

2 szt. ogórki kiszone krakus

5 łyżka majonez dekoracyjny krakus

3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Makaron Lubella-muszelki nr 26 gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu (pół opakowania), a następnie studzimy.

2

Kroimy w paseczki paprykę czerwoną, zieloną i żółtą (po jednej). Dodajemy pomidorki koktajlowe (opakowanie 250 g) oraz 2 średnie ogórki kiszone.

3

Majonez mieszamy z ketchupem pikantnym Kotlin i wyciskamy przez praskę ząbek czosnku. Wszystko mieszamy i dodajemy świeże zioła (tymianek i oregano).

4

Pokrojone kabanosy z Krakusa dodajemy do sałatki oraz dekorujemy deskę przystawkami: pomidorki, papryka i inne według uznania. Opcjonalnie można wsypać garść orzechów włoskich lub prażony słonecznik. U mnie całość udekorowana oregano i słonecznikiem z ogródka.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły