0

Składniki

70 Gramów
masło
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
cukier
0.75 Szklanki
Mleko w proszku
1 Sztuka
Wafle
2 Łyżki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko, masło i cukier gotujemy w garnku około 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy kakao i mleko w proszku (małymi porcjami). Gotujemy około 2 minuty nadal mieszając. Ewentualnymi małymi grudkami nie trzeba się przejmować. Gotową Masę zostawiamy do przestygnięcia na około 10 minut.
  2. Wafle przekładamy słodką masą, nakładając na stronę z większymi zagłębieniami. Gdy już nasz wafel jest gotowy, wkładamy go do reklamówki i obciążamy książkami na około 1 godzinę (dzięki temu warstwy ładnie się połączą).
  3. Po tym czasie pozostaje mam już tylko krojenie... I krajanka gotowa!

Opis

Mając podstawową wiedzę, jak się robi krajankę, można wymyślać warianty w nieskończoność...

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!