Krajanka - słodkie domowe wafelki

m7
Krajanka - słodkie domowe wafelki

0

0 / 0

Mając podstawową wiedzę, jak się robi krajankę, można wymyślać warianty w nieskończoność...

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

70 g masło

1 szkl. mleko

1 szkl. cukier

0.75 szkl. mleko w proszku

1 szt. wafle

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Mleko, masło i cukier gotujemy w garnku około 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy kakao i mleko w proszku (małymi porcjami). Gotujemy około 2 minuty nadal mieszając. Ewentualnymi małymi grudkami nie trzeba się przejmować. Gotową Masę zostawiamy do przestygnięcia na około 10 minut.

2

Wafle przekładamy słodką masą, nakładając na stronę z większymi zagłębieniami. Gdy już nasz wafel jest gotowy, wkładamy go do reklamówki i obciążamy książkami na około 1 godzinę (dzięki temu warstwy ładnie się połączą).

3

Po tym czasie pozostaje mam już tylko krojenie... I krajanka gotowa!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły