Kotlety ziemniaczane w waflu

m7
Kotlety ziemniaczane w waflu

1

0 / 0

Smaczne i bardzo efektowne danie .

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 pęcz. nać pietruszki

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

1 łyżeczka sól

600 g ziemniaki

1 szt. wafle tortowe

4 szt. parówki

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. papryka czerwona

1 szt. ogórek

1 łyżka masło

0.50 szkl. oliwa

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać , ugotować , odcedzić i ugnieść tłuczkiem .

2

Dodać masło , słodką paprykę , pieprz , sól oraz posiekany 1 pęczek natki pietruszki .

3

Ziemniaki ponownie ugnieść na gładkie purre .

4

Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarować na waflach .

5

Na środku ułożyć po 1 parówce .

6

Chwilę odczekać , aby wafle zmiękły , po czym zawinąć w roladki i odstawić do ostygnięcia .

7

Następnie każdą roladkę pokroić w grube plastry .

8

Smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia .

9

Kapustę oczyścić i poszatkować .

10

Paprykę umyć , usunąć gniazdo nasienne i pokroić warzywo w małą kostkę .

11

Ogórek umyć i pokroić na kawałki .

12

Pozostałą natkę opłukać i posiekać .

13

Wszystkie warzywa wymieszać , skropić oliwą i doprawić solą oraz pieprzem .

14

Kotlety podawać z sałatką .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły