Kotlety ziemniaczane w waflu

m7
Kotlety ziemniaczane w waflu

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczne i bardzo efektowne danie .

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 pęcz. nać pietruszki

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. sól

600 g ziemniaki

1 szt. wafle tortowe

4 szt. parówki

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. papryka czerwona

1 szt. ogórek

1 łyżka masło

0.50 szkl. oliwa

Przygotowanie


Ziemniaki obrać , ugotować , odcedzić i ugnieść tłuczkiem .

Dodać masło , słodką paprykę , pieprz , sól oraz posiekany 1 pęczek natki pietruszki .

Ziemniaki ponownie ugnieść na gładkie purre .

Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarować na waflach .

Na środku ułożyć po 1 parówce .

Chwilę odczekać , aby wafle zmiękły , po czym zawinąć w roladki i odstawić do ostygnięcia .

Następnie każdą roladkę pokroić w grube plastry .

Smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia .

Kapustę oczyścić i poszatkować .

Paprykę umyć , usunąć gniazdo nasienne i pokroić warzywo w małą kostkę .

Ogórek umyć i pokroić na kawałki .

Pozostałą natkę opłukać i posiekać .

Wszystkie warzywa wymieszać , skropić oliwą i doprawić solą oraz pieprzem .

Kotlety podawać z sałatką .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

623

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły