Kotlety ziemniaczane w waflu
m7
Smaczne i bardzo efektowne danie .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
623
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczne i bardzo efektowne danie .
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 pęcz. nać pietruszki
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. sól
600 g ziemniaki
1 szt. wafle tortowe
4 szt. parówki
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. papryka czerwona
1 szt. ogórek
1 łyżka masło
0.50 szkl. oliwa
Przygotowanie
Ziemniaki obrać , ugotować , odcedzić i ugnieść tłuczkiem .
Dodać masło , słodką paprykę , pieprz , sól oraz posiekany 1 pęczek natki pietruszki .
Ziemniaki ponownie ugnieść na gładkie purre .
Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarować na waflach .
Na środku ułożyć po 1 parówce .
Chwilę odczekać , aby wafle zmiękły , po czym zawinąć w roladki i odstawić do ostygnięcia .
Następnie każdą roladkę pokroić w grube plastry .
Smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia .
Kapustę oczyścić i poszatkować .
Paprykę umyć , usunąć gniazdo nasienne i pokroić warzywo w małą kostkę .
Ogórek umyć i pokroić na kawałki .
Pozostałą natkę opłukać i posiekać .
Wszystkie warzywa wymieszać , skropić oliwą i doprawić solą oraz pieprzem .
Kotlety podawać z sałatką .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
623
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.