Kotlety zawijane

m7
Kotlety zawijane

0

0 / 0

Schabowy inaczej

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 olej słonecznikowy

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

100 g pieczarki

4 szt. kotlety schabowe

1 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Kotlety bardzo cienko rozbić, posolić, posypać pierzem.

2

Cebul i pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na patelni, żeby sok z pieczarek odparował.

3

Na kotlet nakładać nadzienie, zwinąć.

4

Kotlety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce.

5

Obsmażyć na oleju, a następnie poddusić pod przykryciem ok 15 minut.

6

Podawać z ziemniakami, frytkami, surówką (komu co smakuje;))

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły