Kotlety z włoską kapustą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety z włoską kapustą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354623.jpeg&w=3840&q=75)
Sycące.
0
0 / 0
Sycące.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 olej
4 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
1 szt. jajko
6 łyżka bułka tarta
1 łyżka masło
300 dag. pierś kurczaka
30 dag. kapusta włoska
Przygotowanie
1
Kapustę włoską szatkujemy, dodajemy sporo przyprawy, pieprzu i trochę soli, odstawiamy na godzinę.
2
Filety nacinamy w połowie, smarujemy odrobiną masła. Kiedy kapusta jest już gotowa wkładamy ją do środka kurczaka.Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Przypinamy wykałaczkami. Smażymy w głębokim oleju przez 10-15 minut.