Kotlety z włoską kapustą

m7
Kotlety z włoską kapustą

0

0 / 0

Sycące.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 olej

4 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

1 szt. jajko

6 łyżka bułka tarta

1 łyżka masło

300 dag. pierś kurczaka

30 dag. kapusta włoska

Przygotowanie


1

Kapustę włoską szatkujemy, dodajemy sporo przyprawy, pieprzu i trochę soli, odstawiamy na godzinę.

2

Filety nacinamy w połowie, smarujemy odrobiną masła. Kiedy kapusta jest już gotowa wkładamy ją do środka kurczaka.Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Przypinamy wykałaczkami. Smażymy w głębokim oleju przez 10-15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły