Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
jajko
6 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
masło
300 Dekagramów
pierś kurczaka
30 Dekagramów
Kapusta włoska
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę włoską szatkujemy, dodajemy sporo przyprawy, pieprzu i trochę soli, odstawiamy na godzinę.
  2. Filety nacinamy w połowie, smarujemy odrobiną masła. Kiedy kapusta jest już gotowa wkładamy ją do środka kurczaka.Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Przypinamy wykałaczkami. Smażymy w głębokim oleju przez 10-15 minut.

Opis

Sycące.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!