0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
jajko
6 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
masło
300 Dekagramów
pierś kurczaka
30 Dekagramów
Kapusta włoska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę włoską szatkujemy, dodajemy sporo przyprawy, pieprzu i trochę soli, odstawiamy na godzinę.
  2. Filety nacinamy w połowie, smarujemy odrobiną masła. Kiedy kapusta jest już gotowa wkładamy ją do środka kurczaka.Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Przypinamy wykałaczkami. Smażymy w głębokim oleju przez 10-15 minut.

Opis

Sycące.

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!