0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
jajko
6 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
masło
300 Dekagramów
pierś kurczaka
30 Dekagramów
Kapusta włoska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę włoską szatkujemy, dodajemy sporo przyprawy, pieprzu i trochę soli, odstawiamy na godzinę.
  2. Filety nacinamy w połowie, smarujemy odrobiną masła. Kiedy kapusta jest już gotowa wkładamy ją do środka kurczaka.Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Przypinamy wykałaczkami. Smażymy w głębokim oleju przez 10-15 minut.

Opis

Sycące.

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!