Kotlety z wątróbką
eluchap
Smacznego
0
0 / 0
Smacznego
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. majeranek
1 łyżecz. bazylia
250 g mięso mielone
1 szt. bułka
1 szt. cebula
1 szt. jajko
15 dag. wątróbka kurczaka
Przygotowanie
1
Czystą wątróbkę, drobno posiekać, zmieszać z mięsem mielonym. Bułkę namoczyć w mleku, kiedy będzie miękka,odcisnąć, połączyć z mięsem.
2
Cebulę drobno posiekać dodać do mięsa, wraz z ziołami i jajkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3
Wszystko dokładnie wymieszać uformować nie duże kulki obsmażyć na smalcu lub ugotować w bulionie.