Kotlety z wątróbką

eluchap
Kotlety z wątróbką

0

0 / 0

Smacznego

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. majeranek

1 łyżecz. bazylia

250 g mięso mielone

1 szt. bułka

1 szt. cebula

1 szt. jajko

15 dag. wątróbka kurczaka

Przygotowanie


1

Czystą wątróbkę, drobno posiekać, zmieszać z mięsem mielonym. Bułkę namoczyć w mleku, kiedy będzie miękka,odcisnąć, połączyć z mięsem.

2

Cebulę drobno posiekać dodać do mięsa, wraz z ziołami i jajkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Wszystko dokładnie wymieszać uformować nie duże kulki obsmażyć na smalcu lub ugotować w bulionie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

219

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły