0

Składniki

30 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Seler obieramy, myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, nie więcej! Grubsze plastry nie zmiękną wystarczająco podczas smażenia.
  2. Następnie moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
  3. Kładziemy na patelnię na gorący olej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
  4. Podajemy z ziemniakami i surówką, np. taką: http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/pekinka-z-ogorkiem

Opis

Te kotleciki są świetną alternatywą dla schaboszczaka :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!