Kotlety z selera

m7
Kotlety z selera

0

0 / 0

Te kotleciki są świetną alternatywą dla schaboszczaka :)

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

30 g bułka tarta

1 szt. seler

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Seler obieramy, myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, nie więcej! Grubsze plastry nie zmiękną wystarczająco podczas smażenia.

2

Następnie moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.

3

Kładziemy na patelnię na gorący olej i smażymy na złoty kolor z obu stron.

4

Podajemy z ziemniakami i surówką, np. taką: http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/pekinka-z-ogorkiem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły