0

Składniki

30 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Seler obieramy, myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, nie więcej! Grubsze plastry nie zmiękną wystarczająco podczas smażenia.
  2. Następnie moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
  3. Kładziemy na patelnię na gorący olej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
  4. Podajemy z ziemniakami i surówką, np. taką: http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/pekinka-z-ogorkiem

Opis

Te kotleciki są świetną alternatywą dla schaboszczaka :)

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!